AKP 'Antalya Diplomasi Forumu Vakfı' kurulması için kanun teklifi verdi

GÜNDEM 04.11.2022 - 14:25, Güncelleme: 04.11.2022 - 14:25
 

AKP 'Antalya Diplomasi Forumu Vakfı' kurulması için kanun teklifi verdi

AKP, "Antalya Diplomasi Forumu Vakfı" adıyla Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir vakıf kurulması için kanun teklifi verdi. Antalya Diplomasi Forumu'nu düzenlemek üzere kurulacak vakfın mütevelli heyeti, Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek. Mütevelli heyetinin başkanı da yine Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

haberimizvar.net- AKP, diplomasi ve dış ilişkileri güçlendirmek amacıyla bir vakıf kurulması için TBMM Başkanlığı bugün 10 maddelik kanun teklifi sundu. Teklife göre; bölgesel ve küresel sorunlarda, dünya genelinde tanınırlığı olan siyasetçilerin, resmi yetkililerin, kanaat önderlerinin, düşünürlerin ve uzmanların katkıları ile konuların ele alınacağı, sonuçlarına ise uluslararası toplumun bir referans kaynağı olarak başvurabileceği Antalya Diplomasi Forumu'nu düzenlemek üzere merkezi Antalya'da olan ‘Antalya Diplomasi Forumu Vakfı’ kurulacak.  Vakıf, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olacak. Vakfın faaliyeti ise Türkiye'yi diplomasi ve dış ilişkiler yönüyle tanıtmak, diğer ülkeler ile dostluğunu ve iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmek; toplantı, konferans, seminer, sempozyum, kurs, çalıştay ve benzeri etkinlikler düzenlemek, yurt dışında benzer kuruluşlar ile iş birliği yapmak olacak.  Vakfın 11 kişilik mütevelli heyeti, eski Dışişleri Bakanları, emekli büyükelçiler, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyeleri veya Türkiye Odalar Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Vakfın mütevelli heyeti başkanı da bu üyeler arasından yine Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.  Yönetim kurulu üyeleri ise mütevelli heyeti içerisinden veya dışarıdan seçilebilecek. Yönetim kurulu üyeleri, bir başkan ve altı üye olmak üzere yedi kişiden oluşacak.  Vakıf, ayni ve nakdi bağış alabilecek. Vakfa Cumhurbaşkanı kararı ile genel bütçeden ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından para aktarılabilecek. Vakıf, kanunlarla diğer vakıflara tanınan vergi, resim ve harç istisnalarından yararlanacak.
AKP, "Antalya Diplomasi Forumu Vakfı" adıyla Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir vakıf kurulması için kanun teklifi verdi. Antalya Diplomasi Forumu'nu düzenlemek üzere kurulacak vakfın mütevelli heyeti, Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek. Mütevelli heyetinin başkanı da yine Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

haberimizvar.net- AKP, diplomasi ve dış ilişkileri güçlendirmek amacıyla bir vakıf kurulması için TBMM Başkanlığı bugün 10 maddelik kanun teklifi sundu. Teklife göre; bölgesel ve küresel sorunlarda, dünya genelinde tanınırlığı olan siyasetçilerin, resmi yetkililerin, kanaat önderlerinin, düşünürlerin ve uzmanların katkıları ile konuların ele alınacağı, sonuçlarına ise uluslararası toplumun bir referans kaynağı olarak başvurabileceği Antalya Diplomasi Forumu'nu düzenlemek üzere merkezi Antalya'da olan ‘ Antalya Diplomasi Forumu Vakfı’ kurulacak. 

Vakıf, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olacak. Vakfın faaliyeti ise Türkiye'yi diplomasi ve dış ilişkiler yönüyle tanıtmak, diğer ülkeler ile dostluğunu ve iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmek; toplantı, konferans, seminer, sempozyum, kurs, çalıştay ve benzeri etkinlikler düzenlemek, yurt dışında benzer kuruluşlar ile iş birliği yapmak olacak. 

Vakfın 11 kişilik mütevelli heyeti, eski Dışişleri Bakanları, emekli büyükelçiler, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyeleri veya Türkiye Odalar Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Vakfın mütevelli heyeti başkanı da bu üyeler arasından yine Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. 

Yönetim kurulu üyeleri ise mütevelli heyeti içerisinden veya dışarıdan seçilebilecek. Yönetim kurulu üyeleri, bir başkan ve altı üye olmak üzere yedi kişiden oluşacak. 

Vakıf, ayni ve nakdi bağış alabilecek. Vakfa Cumhurbaşkanı kararı ile genel bütçeden ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından para aktarılabilecek. Vakıf, kanunlarla diğer vakıflara tanınan vergi, resim ve harç istisnalarından yararlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.