AKP çiftçiyi küstürdü

GÜNDEM 26.12.2021 - 13:43, Güncelleme: 26.12.2021 - 13:43
 

AKP çiftçiyi küstürdü

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle ülkemizdeki çiftçi sayısının her geçen gün biraz daha azaldığını belirterek, “Çiftçi ürettiğinden kar etmek bir yana, zarar etmeye başladı. AKP çiftçiyi küstürdü. Böyle giderse bir tarım ülkesi olan ülkemizde çiftçi kalmayacak” dedi.

haberimizvar.net-  İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülke arasında yer alan Türkiye’nin, son dönemdeki AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle çıkmaza girdiğini ve çiftçininadeta küstürüldüğünü söyledi.Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV’ın, son yayımladığı İstihdam İzleme Bülteni’nde ağustos ayında sigortalı çalışan sayısının yıllık yüzde 6,9 artarak 22.1 milyona çıktığını hatırlatan Başaran, “Verilere baktığımızda bu dönemde esnaf sayısının yüzde 8,1 arttığını, çiftçi sayısının ise yüzde 7,2 azaldığını görüyoruz. Böyle bir tablo gerçekten çok üzücü. Ancak üretici ne yapsın? Büyük bir özveriyle ürettiği tarlasındaki üründen bırakın para kazanmayı zarar etmeye başladı. Açıkçası 20 yıla yakındır ülkeyiyönetmeye çalışan AKP çiftçiyi küstürdü” dedi.   SIKINTILAR ÇOK BÜYÜK Böyle giderse bir tarım ülkesi olan Türkiye’de çiftçi kalmayacağını kaydeden Başkan Başaran,“İYİ Parti İl Başkanı olarak Antalya’nın 19 ilçesini de sık sık ziyaret ederek vatandaşlarımızla sohbet ediyor ve onların dertlerini dinliyorum. İşçi, memur ve emekli kadar çiftçimizde çok büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Özellikle son 1 ay içinde görüştüğüm üreticilerin tamamına yakını adeta isyanda. Birçoğu ürünlerin maliyetinin altında satıldığından şikâyet ediyor. Bu şekilde devam etmesi halinde çiftçilik yapmak istemediklerini söylüyorlar. Açıkçası tohumu taşa atsan, taşın bile başak vereceği bir coğrafyada yanlış politikalar nedeniyle her geçen gün üreticimizi birer birer kaybediyoruz. Böyle giderse bir zamanlarkendi kendine yetebilen 7 ülke arasında yer alan Türkiye, bütün tarım ürünlerini yurt dışından almak zorunda kalacak” diye konuştu.
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle ülkemizdeki çiftçi sayısının her geçen gün biraz daha azaldığını belirterek, “Çiftçi ürettiğinden kar etmek bir yana, zarar etmeye başladı. AKP çiftçiyi küstürdü. Böyle giderse bir tarım ülkesi olan ülkemizde çiftçi kalmayacak” dedi.

haberimizvar.net-  İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülke arasında yer alan Türkiye’nin, son dönemdeki AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle çıkmaza girdiğini ve çiftçininadeta küstürüldüğünü söyledi.Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV’ın, son yayımladığı İstihdam İzleme Bülteni’nde ağustos ayında sigortalı çalışan sayısının yıllık yüzde 6,9 artarak 22.1 milyona çıktığını hatırlatan Başaran, “Verilere baktığımızda bu dönemde esnaf sayısının yüzde 8,1 arttığını, çiftçi sayısının ise yüzde 7,2 azaldığını görüyoruz. Böyle bir tablo gerçekten çok üzücü. Ancak üretici ne yapsın? Büyük bir özveriyle ürettiği tarlasındaki üründen bırakın para kazanmayı zarar etmeye başladı. Açıkçası 20 yıla yakındır ülkeyiyönetmeye çalışan AKP çiftçiyi küstürdü” dedi.

 

SIKINTILAR ÇOK BÜYÜK

Böyle giderse bir tarım ülkesi olan Türkiye’de çiftçi kalmayacağını kaydeden Başkan Başaran,“İYİ Parti İl Başkanı olarak Antalya’nın 19 ilçesini de sık sık ziyaret ederek vatandaşlarımızla sohbet ediyor ve onların dertlerini dinliyorum. İşçi, memur ve emekli kadar çiftçimizde çok büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Özellikle son 1 ay içinde görüştüğüm üreticilerin tamamına yakını adeta isyanda. Birçoğu ürünlerin maliyetinin altında satıldığından şikâyet ediyor. Bu şekilde devam etmesi halinde çiftçilik yapmak istemediklerini söylüyorlar. Açıkçası tohumu taşa atsan, taşın bile başak vereceği bir coğrafyada yanlış politikalar nedeniyle her geçen gün üreticimizi birer birer kaybediyoruz. Böyle giderse bir zamanlarkendi kendine yetebilen 7 ülke arasında yer alan Türkiye, bütün tarım ürünlerini yurt dışından almak zorunda kalacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.