AKP deprem felaketinde sınıfta kaldı

GÜNDEM 08.02.2023 - 16:18, Güncelleme: 08.02.2023 - 16:18
 

AKP deprem felaketinde sınıfta kaldı

Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP’nin deprem sınavlarında sınıfta kaldığını söyledi

Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP’nin deprem sınavlarında sınıfta kaldığını söyledi. Balık, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihimizde yaşanan en büyük felaket olan ve 10 şehrimizi yerle bir eden üst üste iki kere yaşanan deprem felaketinde AKP hükümeti tek adam rejiminin yıkımına uğradı. AKP’li cumhurbaşkanından icazet almadan harekete geçemeyen devlet kurumları göstermelik bir şekilde deprem bölgesine giderek adeta depremzedelerle dalga geçercesine iki gün boyunca gidip sadece fotoğraf verdiler. Afet zamanlarının en büyük kurtarıcısı olan TSK ve Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarını engelleyen AKP hükümeti zorlu kış şartları altında depremzedelerimizi donarak ölüme terk etmişlerdir. Devletin okulları, hastahaneleri, havalimanları ve kurumları depremde yerle bir olmuşsa, sebebi kamuda çalışan binlerce mühendisi, mimarı, teknikeri devre dışı bırakıp yandaşa milyon dolarlık ihalelerle peşkeş çekilmesidir. Yıllardır yurttaşlarımızdan toplanan deprem vergileri ile yol yaptık diye övünerek, yurttaşlarımızdan topladıkları vergileri boşa tüketmişlerdir. Çarpık ve riskli yapılaşmaya izin veren idari yöneticiler ve gözlerini kan bürümüş müteahhitler bu felaketin ilk sorumlularıdır.  Olağanüstü hal ilan edildiği, binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve milyonlarca yurttaşımızın etkilendiği bu felakette öncelikli görevimiz depremzedelerimizin yaralarını sarmakken, sorumluları da cezasız bırakmamak adına yurdumuzda bulunan tüm inşaat işleri ile uğraşanlara yurtdışı çıkış yasağı getirerek sorumluların tespiti ve adalete teslimi konusunda acilen harekete geçmek gerekmektedir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; deprem felaketinde yaraları sarmak adına tüm yurdumuzda top yekûn harekete geçmiş bulunmaktayız.  Hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP’nin deprem sınavlarında sınıfta kaldığını söyledi

Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP’nin deprem sınavlarında sınıfta kaldığını söyledi. Balık, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihimizde yaşanan en büyük felaket olan ve 10 şehrimizi yerle bir eden üst üste iki kere yaşanan deprem felaketinde AKP hükümeti tek adam rejiminin yıkımına uğradı. AKP’li cumhurbaşkanından icazet almadan harekete geçemeyen devlet kurumları göstermelik bir şekilde deprem bölgesine giderek adeta depremzedelerle dalga geçercesine iki gün boyunca gidip sadece fotoğraf verdiler.

Afet zamanlarının en büyük kurtarıcısı olan TSK ve Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarını engelleyen AKP hükümeti zorlu kış şartları altında depremzedelerimizi donarak ölüme terk etmişlerdir. Devletin okulları, hastahaneleri, havalimanları ve kurumları depremde yerle bir olmuşsa, sebebi kamuda çalışan binlerce mühendisi, mimarı, teknikeri devre dışı bırakıp yandaşa milyon dolarlık ihalelerle peşkeş çekilmesidir.

Yıllardır yurttaşlarımızdan toplanan deprem vergileri ile yol yaptık diye övünerek, yurttaşlarımızdan topladıkları vergileri boşa tüketmişlerdir. Çarpık ve riskli yapılaşmaya izin veren idari yöneticiler ve gözlerini kan bürümüş müteahhitler bu felaketin ilk sorumlularıdır. 

Olağanüstü hal ilan edildiği, binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve milyonlarca yurttaşımızın etkilendiği bu felakette öncelikli görevimiz depremzedelerimizin yaralarını sarmakken, sorumluları da cezasız bırakmamak adına yurdumuzda bulunan tüm inşaat işleri ile uğraşanlara yurtdışı çıkış yasağı getirerek sorumluların tespiti ve adalete teslimi konusunda acilen harekete geçmek gerekmektedir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; deprem felaketinde yaraları sarmak adına tüm yurdumuzda top yekûn harekete geçmiş bulunmaktayız. 
Hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.