AKP gitmeden ekonomi düzelmez

SİYASET 14.11.2021 - 14:44, Güncelleme: 14.11.2021 - 14:44
 

AKP gitmeden ekonomi düzelmez

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, dolar kurunun tüm zamanların rekorunu kırarak 10 TL’ye çıktığını hatırlatarak, “20 yıllık AKP iktidarı artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. AKP gitmeden bu ekonominin düzelmeyeceğini tüm ülke yaşayarak öğrendi” dedi. Başaran, ülkenin ‘Tek Adam’ yönetiminden acil olarak kurtulması gerektiğini de kaydetti.

haberimizvar.net-İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, dolar kurunun tüm zamanların rekorunu kırarak 10 TL’ye çıkmasının tek sorumlusunun AKP’nin beceriksiz ekonomi politikaları olduğunu söyledi.Son aylarda yaşanan olayların,20 yıllık AKP iktidarının artık ülkeyi yönetemez hale getirdiğini açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Başaran, “Koskoca ülkeyi ne hale getirdiler. Damat Bakan, yaptığı konuşmalarda, ‘Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15'ten satarız. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz’ demişti. İşte olmaz dedikleri oldu.AKPgitmeden bu ekonominin düzelmeyeceğini tüm ülke yaşayarak öğrendi” dedi. ENFLASYONA DA YANSIYACAK Dolar kurunda yaşanan rekor yükseliş nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini ve gelmeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Mehmet Başaran, “Ülkede çok ciddi bir güven sorunu yaşanıyor. Bu güvensizlik hem piyasayı hem de insanlarımızı çok olumsuz etkiledi. Dolar kurundaki bu önlenemeyen yükseliş, önümüzdeki dönemde enflasyona da yansıyacak. Çünkü kur arttığı zaman fiyatlarda otomatikman artıyor. O zaman ne yapılmalı? Dürüst, güvenilir, liyakatli ve işini bilen kadrolarla yola devam edilmeli” diye konuştu. ‘TEK ADAM’LA OLMUYOR ‘Tek Adam’ yönetimiyle ülkenin yönetilemeyeceğini bir kez daha tekrarlayan Başkan Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin çok önemli hak, hukuk, adalet ve yoksulluk gibi temel sorunları var. Buna bir de ekonomik sorunlar eklenince insanlarımız isyan etmeye başladı. Ben neredeyse her gün halkımızın içindeyim. Esnafımızla, emeklimizle, üreticimizle, her kesimden vatandaşlarımız ile  bir araya geliyorum. Onların dertlerini dinliyor ve elimden geldiğince sorunlarına çare bulmaya çalışıyorum. Ancak bu ülkenin esas sorunu AKP’dir. Ülke, ‘Tek Adam’ yönetimiyle yönetilemez hale gelmiştir ve bundan acil olarak kurtulmak zorundadır.”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, dolar kurunun tüm zamanların rekorunu kırarak 10 TL’ye çıktığını hatırlatarak, “20 yıllık AKP iktidarı artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. AKP gitmeden bu ekonominin düzelmeyeceğini tüm ülke yaşayarak öğrendi” dedi. Başaran, ülkenin ‘Tek Adam’ yönetiminden acil olarak kurtulması gerektiğini de kaydetti.

haberimizvar.net-İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, dolar kurunun tüm zamanların rekorunu kırarak 10 TL’ye çıkmasının tek sorumlusunun AKP’nin beceriksiz ekonomi politikaları olduğunu söyledi.Son aylarda yaşanan olayların,20 yıllık AKP iktidarının artık ülkeyi yönetemez hale getirdiğini açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Başaran, “Koskoca ülkeyi ne hale getirdiler. Damat Bakan, yaptığı konuşmalarda, ‘Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15'ten satarız. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz’ demişti. İşte olmaz dedikleri oldu.AKPgitmeden bu ekonominin düzelmeyeceğini tüm ülke yaşayarak öğrendi” dedi.

ENFLASYONA DA YANSIYACAK
Dolar kurunda yaşanan rekor yükseliş nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini ve gelmeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Mehmet Başaran, “Ülkede çok ciddi bir güven sorunu yaşanıyor. Bu güvensizlik hem piyasayı hem de insanlarımızı çok olumsuz etkiledi. Dolar kurundaki bu önlenemeyen yükseliş, önümüzdeki dönemde enflasyona da yansıyacak. Çünkü kur arttığı zaman fiyatlarda otomatikman artıyor. O zaman ne yapılmalı? Dürüst, güvenilir, liyakatli ve işini bilen kadrolarla yola devam edilmeli” diye konuştu.

‘TEK ADAM’LA OLMUYOR
‘Tek Adam’ yönetimiyle ülkenin yönetilemeyeceğini bir kez daha tekrarlayan Başkan Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin çok önemli hak, hukuk, adalet ve yoksulluk gibi temel sorunları var. Buna bir de ekonomik sorunlar eklenince insanlarımız isyan etmeye başladı. Ben neredeyse her gün halkımızın içindeyim.
Esnafımızla, emeklimizle, üreticimizle, her kesimden vatandaşlarımız ile 
bir araya geliyorum. Onların dertlerini dinliyor ve elimden geldiğince sorunlarına çare bulmaya çalışıyorum. Ancak bu ülkenin esas sorunu AKP’dir. Ülke, ‘Tek Adam’ yönetimiyle yönetilemez hale gelmiştir ve bundan acil olarak kurtulmak zorundadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.