AKP İl Başkanı partinin parasını zimmetine geçirdi

GÜNDEM 11.09.2021 - 17:38, Güncelleme: 11.09.2021 - 17:38
 

AKP İl Başkanı partinin parasını zimmetine geçirdi

AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın Genel Merkez’den gelen 243 bin TL’yi hesabına geçirdiği ileri sürdü. Evine aldığı mobilyaları da partiye fatura eden Aydın Genel Merkez’e şikayet edildi.

haberimizvar.net- AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın partisi tarafından gönderilen 243 bin lirayı kendi kişisel ihtiyaçları için kullandığı ortaya çıktı. Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, Aydın’ın, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek, kişisel harcamaları için kullandığını iddia etti. Akyol, durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e bildirdi.   KENDİ İHTİYACIM İÇİN KULLANACAĞIM Akyol’un gönderdiği dilekçede, 6 Temmuz 2021’de AKP Genel Merkezi tarafından ihtiyaçların giderilmesi için gönderdiği 250 bin TL’den 243 bin TL’nin İl Başkanı Aydın tarafından kişisel ihtiyaçlarına karşılamak için çekildiğini aktarıldı. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka biz ifade etmiştir. Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın’ı arayarak, Genel Merkez’in gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekonttan da görüleceği üzere paranın Mehmet Şerif Aydın tarafından 243 bin TL’sinin çekilmiş olduğu görülmüştür”. EV EŞYALARINI DA PARTİYE FATURA ETTİ Banka dekontuna da yer verilen dilekçede, “Partiye olan sorumluluğum ve görevim gereği imkanlarım doğrultusunda kendimi sorumlu hissettim. Hissetmeye de devam ediyorum. Ayrıca ödeme icmal tablosundan görüleceği üzere Bellona firmasından ailesi ve şahsına ait almış olduğu eşya ve mobilyayı partiye fatura etmiştir. Bu faturanın, müdahalemiz sonucu ödemesi tarafımızca yapılmamıştır. Bu durum Başkan Bey’in kızgınlığına neden olmuştur” denildi. (MA)  
AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın Genel Merkez’den gelen 243 bin TL’yi hesabına geçirdiği ileri sürdü. Evine aldığı mobilyaları da partiye fatura eden Aydın Genel Merkez’e şikayet edildi.

haberimizvar.net-  AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın partisi tarafından gönderilen 243 bin lirayı kendi kişisel ihtiyaçları için kullandığı ortaya çıktı. Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, Aydın’ın, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek, kişisel harcamaları için kullandığını iddia etti. Akyol, durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e bildirdi.  

KENDİ İHTİYACIM İÇİN KULLANACAĞIM

Akyol’un gönderdiği dilekçede, 6 Temmuz 2021’de AKP Genel Merkezi tarafından ihtiyaçların giderilmesi için gönderdiği 250 bin TL’den 243 bin TL’nin İl Başkanı Aydın tarafından kişisel ihtiyaçlarına karşılamak için çekildiğini aktarıldı. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka biz ifade etmiştir. Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın’ı arayarak, Genel Merkez’in gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekonttan da görüleceği üzere paranın Mehmet Şerif Aydın tarafından 243 bin TL’sinin çekilmiş olduğu görülmüştür”.

EV EŞYALARINI DA PARTİYE FATURA ETTİ

Banka dekontuna da yer verilen dilekçede, “Partiye olan sorumluluğum ve görevim gereği imkanlarım doğrultusunda kendimi sorumlu hissettim. Hissetmeye de devam ediyorum. Ayrıca ödeme icmal tablosundan görüleceği üzere Bellona firmasından ailesi ve şahsına ait almış olduğu eşya ve mobilyayı partiye fatura etmiştir. Bu faturanın, müdahalemiz sonucu ödemesi tarafımızca yapılmamıştır. Bu durum Başkan Bey’in kızgınlığına neden olmuştur” denildi. (MA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.