AKP İl Başkanı Taş gidici mi ?

GÜNDEM 05.11.2020 - 16:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

AKP İl Başkanı Taş gidici mi ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki, “Telefonumuz 24 saat açık olmalı. Cevap veremediğimiz çağrıya dönüş yapmalıyız. Milletle arasına duvar ören, insanları küçümseyen bir AK Parti üyesi varsa, haksız işgalci demektir” çıkışı gözleri, il ve ilçe yöneticilerinin “Telefonla ulaşamıyoruz” diye yakındığı AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a çevirdi. Erdoğan bir çok il kongresine bizzat katılırken Antalya il kongresinin henüz tarihinin bile belli olmaması “Taş gözden çıkarıldı” yorumlarına yolaçtı.

habermizvar.net- AKP’nin Antalya’da iz bırakan il başkanlarından merhum Hamza Taş’ın oğlu olan AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, baba mirasını çabuk tüketti. Özellikle son aylarda parti tabanının hatta il ve ilçe yöneticilerinin bile ‘ulaşmakta’ zorlandığı Taş’ın siyaseti sadece yakın çevresindeki birkaç kişi ile yapması tepkiyle karşılanırken, yeniden aday gösterilmeyeceği görüşü de parti kulislerinde her geçen gün biraz daha ağırlık kazandı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün AKP Genel Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda sarfettiği, “Telefonumuz 24 saat açık olmalı. Cevap veremediğimiz çağrıya dönüş yapmalıyız. Milletle arasına duvar ören, insanları küçümseyen bir AK Parti üyesi varsa, haksız işgalci demektir” şeklindeki sözleri de bu görüşü destekledi. ERDOĞAN’DAN NET MESAJ Toplantıya katılan il başkanlarına seslenen Erdoğan’ın, “AK Parti'nin hiçbir il, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili, hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, milletten kopuk yaşayamaz. AK Parti'nin yerinde sayması elbette beklenemez. Biz de politikalarımız geliştirip, teşkilatlarımızı değiştirerek milletimize daha çok hizmet sunmanın gayreti içindeyiz” şeklindeki sözleri de, “İbrahim Ethem Taş gidici mi?” sorusunu gündeme getirdi. Bu arada, Erdoğan’ın bir çok il kongresine bizzat katıldığı halde Antalya İl kongresi’nin ne zaman yapalacağına ilişkin bir tarih açıklanmaması da ‘değişim’in habercisi olarak nitelendirildi.  DİRİCAN’IN PAYLAŞIMLARI Öte yandan,  eski il delegesi ve il yöneticisi olan Osman Dirican’ın, Muratpaşa delege listesinden çıkarılması parti kulislerinde “Taş olası rakiperini pasifize ediyor”  şeklinde yorumlandı. Osman Dirican sosyal medya hesabından paylastigi mesaj ile bu duruma isyan etti. Dirican paylaşımında, “İnsanları kağıt üzerinden değil,gönüllerden  çizemediğiniz  sürece   bir gün gelir gönüller kağıt fabrikasını yakarlar.yazacak ne kağıdınız ne gönülleriniz kalır” dedi. Dirican bir başka paylaşımında da, “ Bir kimsenin durumunu bilmek istersen onu yüksek bir makama tayin et. Kötülüğünü kibrinden, iyiliğini tevazuundan anlarsın. Çok sert olma, kırılırsın. Çok yumuşak olma, ezilirsin. İnsanın iyisi ile kötüsünü bir tutma çünkü bu eşitlik, iyileri iyilikten soğutur. (Hz Ali)” ifadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki, “Telefonumuz 24 saat açık olmalı. Cevap veremediğimiz çağrıya dönüş yapmalıyız. Milletle arasına duvar ören, insanları küçümseyen bir AK Parti üyesi varsa, haksız işgalci demektir” çıkışı gözleri, il ve ilçe yöneticilerinin “Telefonla ulaşamıyoruz” diye yakındığı AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a çevirdi. Erdoğan bir çok il kongresine bizzat katılırken Antalya il kongresinin henüz tarihinin bile belli olmaması “Taş gözden çıkarıldı” yorumlarına yolaçtı.

habermizvar.net- AKP’nin Antalya’da iz bırakan il başkanlarından merhum Hamza Taş’ın oğlu olan AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, baba mirasını çabuk tüketti. Özellikle son aylarda parti tabanının hatta il ve ilçe yöneticilerinin bile ‘ulaşmakta’ zorlandığı Taş’ın siyaseti sadece yakın çevresindeki birkaç kişi ile yapması tepkiyle karşılanırken, yeniden aday gösterilmeyeceği görüşü de parti kulislerinde her geçen gün biraz daha ağırlık kazandı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün AKP Genel Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda sarfettiği, “Telefonumuz 24 saat açık olmalı. Cevap veremediğimiz çağrıya dönüş yapmalıyız. Milletle arasına duvar ören, insanları küçümseyen bir AK Parti üyesi varsa, haksız işgalci demektir” şeklindeki sözleri de bu görüşü destekledi.

ERDOĞAN’DAN NET MESAJ
Toplantıya katılan il başkanlarına seslenen Erdoğan’ın, “AK Parti'nin hiçbir il, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili, hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, milletten kopuk yaşayamaz. AK Parti'nin yerinde sayması elbette beklenemez. Biz de politikalarımız geliştirip, teşkilatlarımızı değiştirerek milletimize daha çok hizmet sunmanın gayreti içindeyiz” şeklindeki sözleri de, “İbrahim Ethem Taş gidici mi?” sorusunu gündeme getirdi. Bu arada, Erdoğan’ın bir çok il kongresine bizzat katıldığı halde Antalya İl kongresi’nin ne zaman yapalacağına ilişkin bir tarih açıklanmaması da ‘değişim’in habercisi olarak nitelendirildi. 

DİRİCAN’IN PAYLAŞIMLARI
Öte yandan,  eski il delegesi ve il yöneticisi olan Osman Dirican’ın, Muratpaşa delege listesinden çıkarılması parti kulislerinde “Taş olası rakiperini pasifize ediyor”  şeklinde yorumlandı. Osman Dirican sosyal medya hesabından paylastigi mesaj ile bu duruma isyan etti. Dirican paylaşımında, “İnsanları kağıt üzerinden değil,gönüllerden  çizemediğiniz  sürece   bir gün gelir gönüller kağıt fabrikasını yakarlar.yazacak ne kağıdınız ne gönülleriniz kalır” dedi. Dirican bir başka paylaşımında da, “ Bir kimsenin durumunu bilmek istersen onu yüksek bir makama tayin et. Kötülüğünü kibrinden, iyiliğini tevazuundan anlarsın. Çok sert olma, kırılırsın. Çok yumuşak olma, ezilirsin. İnsanın iyisi ile kötüsünü bir tutma çünkü bu eşitlik, iyileri iyilikten soğutur. (Hz Ali)” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.