AKP Kongresi'ne böyle gittiler

SİYASET 24.03.2021 - 10:49, Güncelleme: 24.03.2021 - 10:49
 

AKP Kongresi'ne böyle gittiler

AKP'nin 7'nci Olağan Kongresi başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede, partinin MKYK ve MYK yönetimleri değişecek…

haberimizvar.net- Türkiye'yi 19 yıldır yöneten AKP'nin, 7. Olağan Büyük Kongresi bugün saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda başladı. Partiden, büyük kongre için 11 siyasi partiye davetiye gönderildi. Kongrenin sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olarak belirlendi. Salgın nedeniyle kongreye, yurt dışından konuk çağırılmazken, kısıtlı sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ile gazi ve şehit yakınları davet edildi. Kongre sürecinde, 973 ilçenin 715'i, 81 ilin ise 52 il başkanı yenilenirken, teşkilatlarda yüzde 70'lik bir değişim yaşandı. Kongreye eski bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, parti kurucuları, önceki dönem parti kurulları, eski MKYK ve MYK üyeleri de 7. Olağan Büyük Kongre'ye davet edildi. Kongrede, 1560 delege oy kullanacak. Kongreye özel bir şarkı ve 3 tanıtım filmi de yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede 2023 seçimlerine yönelik bir manifesto ve yol haritası açıklayacak. GENEL BAŞKANVEKİLİ SAYISI 2'YE ÇIKARILACAK AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi. Divan başkanlığına Ali İhsan Yavuz seçildi. TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER Koronavirüs salgınında vaka sayılarının korkutucu seviyelere ulaştığı günlerde, Türkiye'nin dört bir yanından onlarca kişi otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bu otobüslerde maske, mesafe kuralına uyulmaması tepki çekti.  
AKP'nin 7'nci Olağan Kongresi başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede, partinin MKYK ve MYK yönetimleri değişecek…

haberimizvar.net- Türkiye'yi 19 yıldır yöneten AKP'nin, 7. Olağan Büyük Kongresi bugün saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda başladı. Partiden, büyük kongre için 11 siyasi partiye davetiye gönderildi. Kongrenin sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olarak belirlendi.

Salgın nedeniyle kongreye, yurt dışından konuk çağırılmazken, kısıtlı sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ile gazi ve şehit yakınları davet edildi.

Kongre sürecinde, 973 ilçenin 715'i, 81 ilin ise 52 il başkanı yenilenirken, teşkilatlarda yüzde 70'lik bir değişim yaşandı.

Kongreye eski bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, parti kurucuları, önceki dönem parti kurulları, eski MKYK ve MYK üyeleri de 7. Olağan Büyük Kongre'ye davet edildi.

Kongrede, 1560 delege oy kullanacak.

Kongreye özel bir şarkı ve 3 tanıtım filmi de yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede 2023 seçimlerine yönelik bir manifesto ve yol haritası açıklayacak.

GENEL BAŞKANVEKİLİ SAYISI 2'YE ÇIKARILACAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi. Divan başkanlığına Ali İhsan Yavuz seçildi.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının korkutucu seviyelere ulaştığı günlerde, Türkiye'nin dört bir yanından onlarca kişi otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bu otobüslerde maske, mesafe kuralına uyulmaması tepki çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.