AKP-MHP İttifakı’nda Antalya çıkmazı

KULİS 21.11.2023 - 21:55, Güncelleme: 21.11.2023 - 22:14
 

AKP-MHP İttifakı’nda Antalya çıkmazı

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP kurmaylarının yer aldığı seçim komisyonunda Antalya’nın ilçeleri konusunda karar çıkmadı. İttifakta Antalya çıkmaza girince gözler Erdoğan-Bahçeli görüşmesine döndü.

haberimizvar.net- Ankara kulislerinde MHP- AK Parti ittifakının çatırdamaya başladığı konuşulurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün grup toplantısında “Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik.” diye konuşması gerginliği arttırdı. İttifak partileri tarafından oluşturulan karma komisyonlarda aday belirlemeyle ilgili anlaşmazlık da kulislerde konuşulmaya başlandı. İl ve ilçelerde hangi partinin adayı olması gerektiği konusunda devam eden pazarlıklarda karma komisyonun Antalya’da çıkmaza girmesi gerginliği arttırdı. MHP’nin özellikle büyük ilçeler Gazipaşa ve Alanya için olmazsa olmazımız şerhi koyması üzerine de Kumluca, Aksu, Demre, Korkuteli’yi istemesi AK Partililerin tepkisine neden oldu. MHP’nin istediği yerlerde aday çıkarmaması gereken AK Partililer, Gazipaşa’yı MHP’nin alamayacağını, Aksu ve Kumluca’da seçim kaybetme riskinin olacağı noktasında savunma yapması üzerine komisyonda bulunan MHP kurmayları, son genel seçimlerde Antalya’dan yüzde 10 oy aldıklarını, İYİ Parti seçmeninin dağıldığını bu nedenle Antalya’da aldıkları yüzde 11,3 oranındaki oyun yüzde 3’lere düştüğünü, İYİ Parti’den kopanların partilerine katıldıklarını belirttiler. Komisyonda bu nedenle Antalya ile ilgili bir karar çıkmazken gözler yarın (22 Kasım Çarşamba) Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli görüşmesine çevrildi.
Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP kurmaylarının yer aldığı seçim komisyonunda Antalya’nın ilçeleri konusunda karar çıkmadı. İttifakta Antalya çıkmaza girince gözler Erdoğan-Bahçeli görüşmesine döndü.

haberimizvar.net- Ankara kulislerinde MHP- AK Parti ittifakının çatırdamaya başladığı konuşulurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün grup toplantısında “Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik.” diye konuşması gerginliği arttırdı.

İttifak partileri tarafından oluşturulan karma komisyonlarda aday belirlemeyle ilgili anlaşmazlık da kulislerde konuşulmaya başlandı. İl ve ilçelerde hangi partinin adayı olması gerektiği konusunda devam eden pazarlıklarda karma komisyonun Antalya’da çıkmaza girmesi gerginliği arttırdı.

MHP’nin özellikle büyük ilçeler Gazipaşa ve Alanya için olmazsa olmazımız şerhi koyması üzerine de Kumluca, Aksu, Demre, Korkuteli’yi istemesi AK Partililerin tepkisine neden oldu. MHP’nin istediği yerlerde aday çıkarmaması gereken AK Partililer, Gazipaşa’yı MHP’nin alamayacağını, Aksu ve Kumluca’da seçim kaybetme riskinin olacağı noktasında savunma yapması üzerine komisyonda bulunan MHP kurmayları, son genel seçimlerde Antalya’dan yüzde 10 oy aldıklarını, İYİ Parti seçmeninin dağıldığını bu nedenle Antalya’da aldıkları yüzde 11,3 oranındaki oyun yüzde 3’lere düştüğünü, İYİ Parti’den kopanların partilerine katıldıklarını belirttiler.

Komisyonda bu nedenle Antalya ile ilgili bir karar çıkmazken gözler yarın (22 Kasım Çarşamba) Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli görüşmesine çevrildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.