AKP plajlara göz dikti

GÜNDEM 13.07.2021 - 10:35, Güncelleme: 13.07.2021 - 10:35
 

AKP plajlara göz dikti

İktidar, kıyı bölgelerindeki tüm tahsisler ve turizm işletmeleri ile belediye belgeli otelleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlayacak yasa teklifini TBMM'ye getiriyor.

haberimizvar.net- AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Turizm Teşvik Kanununa ilişkin teklifi bu hafta yeniden Meclis’e getireceklerini açıkladı. Kanun teklifiyle turistik tesislerin ve sektörün kalitesini artırmayı hedeflediklerini ileri süren Turan, "Teklif Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla turizm hizmetleri yönetim birliklerinin kurulması, lüks kampçılığın yasal altyapısının oluşturulması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun olarak bürokratik işlemlerin azaltılması, yetki çakışmasından kaynaklı yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi ve jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler içeriyor." dedi. Tüm turizm işletmeleri Bakanlığa bağlanacak Teklifin daha önceki halinde acentelerin hakkı olan tur ve transfer hakkının otellere de verilmesi planlanmış, ancak gelen yoğun tepkiler üzerine söz konusu madde tekliften çıkarılmıştı. Kanun teklifi yasallaştığında, kıyı bölgelerindeki tüm tahsisler ve turizm işletmeleri ile belediye belgeli oteller de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanacak.
İktidar, kıyı bölgelerindeki tüm tahsisler ve turizm işletmeleri ile belediye belgeli otelleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlayacak yasa teklifini TBMM'ye getiriyor.

haberimizvar.net- AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Turizm Teşvik Kanununa ilişkin teklifi bu hafta yeniden Meclis’e getireceklerini açıkladı. Kanun teklifiyle turistik tesislerin ve sektörün kalitesini artırmayı hedeflediklerini ileri süren Turan, "Teklif Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla turizm hizmetleri yönetim birliklerinin kurulması, lüks kampçılığın yasal altyapısının oluşturulması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun olarak bürokratik işlemlerin azaltılması, yetki çakışmasından kaynaklı yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi ve jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler içeriyor." dedi.
Tüm turizm işletmeleri Bakanlığa bağlanacak
Teklifin daha önceki halinde acentelerin hakkı olan tur ve transfer hakkının otellere de verilmesi planlanmış, ancak gelen yoğun tepkiler üzerine söz konusu madde tekliften çıkarılmıştı. Kanun teklifi yasallaştığında, kıyı bölgelerindeki tüm tahsisler ve turizm işletmeleri ile belediye belgeli oteller de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.