AKP tarihi hanı satacaktı

GÜNDEM 11.02.2022 - 10:33, Güncelleme: 11.02.2022 - 10:33
 

AKP tarihi hanı satacaktı

Büyük Manavgat yangınında yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren bir skandala daha imza attı. Özeren, 500 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi hanı satmaya kalktı

haberimizvar.net- Geçen yaz Manavgat'ta yaşanan ve tarihe Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük orman yangını olarak geçen yangın, Gündomuş'a sıçramıştı. AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren,  yanan evlerin devlet tarafından yapılacağı açıklaması üzerine, "Evi yanmayan da 'Keşke benim evim de yansaydı' diyecek" sözleriyle Türkiye gündemine gelmişti.  Büyük tepki çeken Özeren, bir skandala daha imza attı.  CHP'LİLER ŞERH KOYDU Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre Gündoğmuş Belediyesi, Alanya-Konya yolu üzerinde Pembelik Mahallesi'nde bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi hanı mesire alanı ile birlikte satmak için ihaleye çıktı. Geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclisi öncesinde tarihi hanın satışını gören CHP'li meclis üyeleri, maddeye şerh koyarak satışı engelledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı da belediye ile irtibata geçerek bu satışı yapılamayacağını bildirdi.  SATIŞI GÖRÜNCE ŞOK OLDUK  Konu hakkında bilgi veren CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Türker Eren, meclis öncesi gündem maddelerini görünce şok olduk. Belediye kendine ait 3.5 dönümlük mesire alanını satışa çıkarmıştı. Mesire alanının içinde yer alan han da satışa dahildi. İhale 14 Şubat'ta yapılacaktı.  Bize gelen bilgilere göre zaten adrese teslim ihaleymiş. Meclis üyelerimiz şerh koyması sonucu ihale iptal edildi. Ama satış için başka yol deneyebilirler" dedi. 14 ŞUBAT'TA BÜYÜK SATIŞ VAR  Boğaz mevkisindeki hanın yığma taşlardan yapıldığını söyleyen CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Türker Eren, "Hanın üstü sedir ağaçları ile kaplanmış ve zarar görmemesi için de sac ile çevrilmiş. Ana yol üzerinde olduğu için ilgi çekiyor, ayrıca göç eden Yörüklerin uğrak yeri. 14 Şubat'ta belediye çok sayıda satış yapacak.  Tarihi hanı şimdilik kurtardık, konunun takipçisi olacağız" dedi.
Büyük Manavgat yangınında yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren bir skandala daha imza attı. Özeren, 500 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi hanı satmaya kalktı

haberimizvar.net- Geçen yaz Manavgat'ta yaşanan ve tarihe Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük orman yangını olarak geçen yangın, Gündomuş'a sıçramıştı. AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren,  yanan evlerin devlet tarafından yapılacağı açıklaması üzerine, "Evi yanmayan da 'Keşke benim evim de yansaydı' diyecek" sözleriyle Türkiye gündemine gelmişti.  Büyük tepki çeken Özeren, bir skandala daha imza attı. 

CHP'LİLER ŞERH KOYDU
Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre Gündoğmuş Belediyesi, Alanya-Konya yolu üzerinde Pembelik Mahallesi'nde bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi hanı mesire alanı ile birlikte satmak için ihaleye çıktı. Geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclisi öncesinde tarihi hanın satışını gören CHP'li meclis üyeleri, maddeye şerh koyarak satışı engelledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı da belediye ile irtibata geçerek bu satışı yapılamayacağını bildirdi. 
SATIŞI GÖRÜNCE ŞOK OLDUK 
Konu hakkında bilgi veren CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Türker Eren, meclis öncesi gündem maddelerini görünce şok olduk. Belediye kendine ait 3.5 dönümlük mesire alanını satışa çıkarmıştı. Mesire alanının içinde yer alan han da satışa dahildi. İhale 14 Şubat'ta yapılacaktı.  Bize gelen bilgilere göre zaten adrese teslim ihaleymiş. Meclis üyelerimiz şerh koyması sonucu ihale iptal edildi. Ama satış için başka yol deneyebilirler" dedi.
14 ŞUBAT'TA BÜYÜK SATIŞ VAR 
Boğaz mevkisindeki hanın yığma taşlardan yapıldığını söyleyen CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Türker Eren, "Hanın üstü sedir ağaçları ile kaplanmış ve zarar görmemesi için de sac ile çevrilmiş. Ana yol üzerinde olduğu için ilgi çekiyor, ayrıca göç eden Yörüklerin uğrak yeri. 14 Şubat'ta belediye çok sayıda satış yapacak.  Tarihi hanı şimdilik kurtardık, konunun takipçisi olacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.