AKP zihniyetini meşrulaştırmayın!

GÜNDEM 23.10.2019 - 17:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP zihniyetini meşrulaştırmayın!

Burhan Çalışkan’ın Antalya Valiliği’nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden atılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Bu uygulama AKP zihniyetinin uyguladığı baskıcı ve faşizan eylemleri meşru kılmış olur” dedi

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan CHP üyesi Burhan Çalışkan’ın, Antalya Valiliği’nin talebiyle CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden atılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Bugüne kadar karakollarda, duruşma salonlarında kimseyi yalnız bırakmayan bizler Burhan Çalışkan arkadaşımızın yanındayız” ifadelerini kullandı. ‘BU UYGULAMALARA PRİM VEREMEYİZ’ Burhan Çalışkan’ın 24 Haziran seçimlerinde adliye önünde AKP Genel Başkanına hakaret gerekçesi ile gözaltına alınıp 93 gün cezaevinde tutuklu kalan ve bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aileleri ziyaret edilerek, kendilerine sahip çıkma sözü verilen partiler arasında yer aldığını hatırlatan Şahin, “Antalya Büyükşehir Belediyesi, Valiliğin talebi üzerine işten çıkarma eylemini gerçekleştirerek AKP zihniyetinin tüm ülkemizde, uydurma suçlarla karakollara, adliyelere ve cezaevlerine gönderdiği partili, partisiz tüm muhaliflere uyguladığı baskıcı ve faşizan eylemleri meşru kılmış olacaktır. Oysa birçok CHP’li belediye bu tür uygulamalara hukuksuz olduğu gerekçesiyle prim vermemektedir” dedi. ‘BURHAN ÇALIŞKAN’IN YANINDAYIZ’ Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Şahin, “Sosyal demokrat bir belediye bu uygulamaya geçit vermemeliydi. Umarım yetkililer bir an önce bu yanlıştan dönüp arkadaşımızı işine geri başlatırlar. Bugüne kadar, karakollarda, duruşma salonlarında kimseyi yalnız bırakmayan bizler Burhan Çalışkan arkadaşımızın yanındayız ve bu haklı mücadelesini işine geri döneceği güne kadar destekleyeceğiz” diye konuştu.
Burhan Çalışkan’ın Antalya Valiliği’nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden atılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Bu uygulama AKP zihniyetinin uyguladığı baskıcı ve faşizan eylemleri meşru kılmış olur” dedi

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan CHP üyesi Burhan Çalışkan’ın, Antalya Valiliği’nin talebiyle CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden atılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Bugüne kadar karakollarda, duruşma salonlarında kimseyi yalnız bırakmayan bizler Burhan Çalışkan arkadaşımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

‘BU UYGULAMALARA PRİM VEREMEYİZ’

Burhan Çalışkan’ın 24 Haziran seçimlerinde adliye önünde AKP Genel Başkanına hakaret gerekçesi ile gözaltına alınıp 93 gün cezaevinde tutuklu kalan ve bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aileleri ziyaret edilerek, kendilerine sahip çıkma sözü verilen partiler arasında yer aldığını hatırlatan Şahin, “Antalya Büyükşehir Belediyesi, Valiliğin talebi üzerine işten çıkarma eylemini gerçekleştirerek AKP zihniyetinin tüm ülkemizde, uydurma suçlarla karakollara, adliyelere ve cezaevlerine gönderdiği partili, partisiz tüm muhaliflere uyguladığı baskıcı ve faşizan eylemleri meşru kılmış olacaktır. Oysa birçok CHP’li belediye bu tür uygulamalara hukuksuz olduğu gerekçesiyle prim vermemektedir” dedi.

‘BURHAN ÇALIŞKAN’IN YANINDAYIZ’

Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Şahin, “Sosyal demokrat bir belediye bu uygulamaya geçit vermemeliydi. Umarım yetkililer bir an önce bu yanlıştan dönüp arkadaşımızı işine geri başlatırlar. Bugüne kadar, karakollarda, duruşma salonlarında kimseyi yalnız bırakmayan bizler Burhan Çalışkan arkadaşımızın yanındayız ve bu haklı mücadelesini işine geri döneceği güne kadar destekleyeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.