AKP'de adaylık heyecanı başlıyor

GÜNDEM 08.11.2023 - 10:38, Güncelleme: 08.11.2023 - 11:20
 

AKP'de adaylık heyecanı başlıyor

AKP'de beklenen haber Ankara'dan genel merkezden geldi. AKP'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylığı başvuruları 9 Kasım Perşembe günü (yarın) başlıyor. AKP'de adaylık başvuruları 17 Kasım'da s ona erecek, 19 Kasım'da ise elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı. Mevcut belediye başkanları ile adaylık düşünenlerin merakla beklediği başvuru takvimi belli oldu.  BAŞVURULAR 9 KASIM PERŞEMBE BAŞLIYOR Bu kapsamda Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı. Takvime göre, 9 Kasım Perşembe başlayacak aday başvuruları 17 Kasım'da sona erecek. Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.  ANTALYA'DA ADAY ADAYLARININ DURUMU AK Parti'nin Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığına kimi aday göstereceği de merakla bekleniyor. 2019'un rövanşını CHP'den almak isteyen AK Parti'de en çok öne çıkan isim Kepez  Belediye Başkanı Hakan Tütüncü... Bir yandan Ankara'da bir yandan Antalya merkez ve ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir'e aday olduğunu açıkça söyleyen Tütüncü, yaklaşık 2 yıl boyunca aralıksız seçim çalışmalarını yürütürken öte yandan Menderes Türel'in de adaylık beklediği söyleniyor. 2004-2009 , 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 2011-2014 yılları arasında ise milletvekilliği yapan Türel, son yapılan Büyük Kongrede MKYK üyeliğine seçilince  Büyükşehir adayı olarak anılmaya başladı. 
AKP'de beklenen haber Ankara'dan genel merkezden geldi. AKP'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylığı başvuruları 9 Kasım Perşembe günü (yarın) başlıyor. AKP'de adaylık başvuruları 17 Kasım'da s ona erecek, 19 Kasım'da ise elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı. Mevcut belediye başkanları ile adaylık düşünenlerin merakla beklediği başvuru takvimi belli oldu. 

BAŞVURULAR 9 KASIM PERŞEMBE BAŞLIYOR

Bu kapsamda Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı. Takvime göre, 9 Kasım Perşembe başlayacak aday başvuruları 17 Kasım'da sona erecek. Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak. 

ANTALYA'DA ADAY ADAYLARININ DURUMU

AK Parti'nin Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığına kimi aday göstereceği de merakla bekleniyor. 2019'un rövanşını CHP'den almak isteyen AK Parti'de en çok öne çıkan isim Kepez  Belediye Başkanı Hakan Tütüncü... Bir yandan Ankara'da bir yandan Antalya merkez ve ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir'e aday olduğunu açıkça söyleyen Tütüncü, yaklaşık 2 yıl boyunca aralıksız seçim çalışmalarını yürütürken öte yandan Menderes Türel'in de adaylık beklediği söyleniyor. 2004-2009 , 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 2011-2014 yılları arasında ise milletvekilliği yapan Türel, son yapılan Büyük Kongrede MKYK üyeliğine seçilince  Büyükşehir adayı olarak anılmaya başladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.