AKP’de eski defterler açılıyor

23.08.2019 - 17:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’de eski defterler açılıyor

Siyasette yeni bir dönem başladı. Tüm siyasi partiler yerel seçimlerin ardından silkelenme, yenilenme, eskiye dönüş adı altında yeniden değerlendirme içine girdi. Kimi siyasi parti yöneticileri bu duruma hesaplaşma olarak bakarak, iç hesaplaşma içine düştü. AK Parti kongre süreçlerine girerken eski defterleri açıyor. Partinin kuruluşundan günümüze kadar görev almış parti yöneticilerinden tutun, seçilmiş belediye başkanları, meclis üyelerine kadar birçok isim, halen siyasetin içindeyse il kongresinden önce eskisiyle artısıyla gün yüzüne çıkartılıyor. Bu durumu fırsat bilenler ise siyasetin sığ, çirkin tarafından yer alarak rakip gördüklerine karşı dosyalar hazırlayarak, AK Parti Genel Merkezi’nde kime ulaşabilirse el altından savaşını veriyor. Dosya içeriklerinde yolsuzluk belgelerinin daha ağırlıkta olması en dikkat çekici nokta… Eski defterlere tabii ki söz konusu sadece AK Parti içinde dahil olanlar eklenmiyor. AK Parti kurmayları sayesinde önemli noktalara gelmiş bürokrat, teknokrat, STK yöneticileri da hazırlanan raporlardan nasibini alacak. Eski defterlerin hesabı görülmeye başlandığında AK Parti kendi içindeki temizliğini tamamlamış kabul edecek ancak parti için ciddi süreç esas burada başlayacak. Nasıl mı? Kongrelerde ‘iyi olan kazansın’ bakış açısıyla yeni döneme giriş… AK Parti, Eylül sonu itibariyle başlayacak ilçe ve il kongrelerinde ‘tek aday’ geleneğini bozarak, aday sayısının fazla olması adına genel merkez ilk kez engel olmama noktasında hareket edecek. Adayların taban desteğini alarak gelmesi hedeflenen kongrelerde AK Parti’de ilk kez başkanlık yarışları Ankara’da değil yerelde izlenecek. Bu süreç AK Partililerin alışkın olmadığı bir süreç ancak partinin tam ortasına konulan elekle iyi olanların elekten geçmesi, kötü olanların ise parti dışında kalması adına önemli strateji olarak değerlendirilmesi AK Parti içi hesaplaşmalarını nasıl etkiler, diğer siyasi partiler bu süreçleri nasıl değerlendirir sonuçlarını görerek, değerlendiririz. Ancak yazımın başında dediğim gibi adı ister değişim olsun ister silkelenme, yerel seçimlerden sonra Türk siyasi tarihi açısından yeni bir dönemin başladığının göstergesini siyasetin her alanında göreceğiz…

Siyasette yeni bir dönem başladı. Tüm siyasi partiler yerel seçimlerin ardından silkelenme, yenilenme, eskiye dönüş adı altında yeniden değerlendirme içine girdi. Kimi siyasi parti yöneticileri bu duruma hesaplaşma olarak bakarak, iç hesaplaşma içine düştü. AK Parti kongre süreçlerine girerken eski defterleri açıyor.

Partinin kuruluşundan günümüze kadar görev almış parti yöneticilerinden tutun, seçilmiş belediye başkanları, meclis üyelerine kadar birçok isim, halen siyasetin içindeyse il kongresinden önce eskisiyle artısıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Bu durumu fırsat bilenler ise siyasetin sığ, çirkin tarafından yer alarak rakip gördüklerine karşı dosyalar hazırlayarak, AK Parti Genel Merkezi’nde kime ulaşabilirse el altından savaşını veriyor. Dosya içeriklerinde yolsuzluk belgelerinin daha ağırlıkta olması en dikkat çekici nokta…

Eski defterlere tabii ki söz konusu sadece AK Parti içinde dahil olanlar eklenmiyor. AK Parti kurmayları sayesinde önemli noktalara gelmiş bürokrat, teknokrat, STK yöneticileri da hazırlanan raporlardan nasibini alacak.

Eski defterlerin hesabı görülmeye başlandığında AK Parti kendi içindeki temizliğini tamamlamış kabul edecek ancak parti için ciddi süreç esas burada başlayacak.

Nasıl mı?

Kongrelerde ‘iyi olan kazansın’ bakış açısıyla yeni döneme giriş…

AK Parti, Eylül sonu itibariyle başlayacak ilçe ve il kongrelerinde ‘tek aday’ geleneğini bozarak, aday sayısının fazla olması adına genel merkez ilk kez engel olmama noktasında hareket edecek. Adayların taban desteğini alarak gelmesi hedeflenen kongrelerde AK Parti’de ilk kez başkanlık yarışları Ankara’da değil yerelde izlenecek.

Bu süreç AK Partililerin alışkın olmadığı bir süreç ancak partinin tam ortasına konulan elekle iyi olanların elekten geçmesi, kötü olanların ise parti dışında kalması adına önemli strateji olarak değerlendirilmesi AK Parti içi hesaplaşmalarını nasıl etkiler, diğer siyasi partiler bu süreçleri nasıl değerlendirir sonuçlarını görerek, değerlendiririz. Ancak yazımın başında dediğim gibi adı ister değişim olsun ister silkelenme, yerel seçimlerden sonra Türk siyasi tarihi açısından yeni bir dönemin başladığının göstergesini siyasetin her alanında göreceğiz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.