AKP’de istifa krizi

GÜNDEM 03.09.2021 - 13:18, Güncelleme: 03.09.2021 - 14:13
 

AKP’de istifa krizi

AKP’li Korkuteli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İlhami Yıldıran partisinden istifa etti. Yıldıran’ın istifasıyla birlikte Korkuteli Belediye Meclisi’ndeki dengeler altüst oldu.

haberimizvar.net- AKP içinde alttan alta yürüyen kriz giderek derinleşiyor. Kendini partinin kuruluş çizgisinde gören ‘AK Partililerle’, partiye sonradan katıldığı için ‘AKP’li’ denilenler arasındaki sürtüşme bu kez de Antalya Korkuteli’nde patladı. Temmuz ayında AKP Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Yıldız’ın istifası İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın devreye girmesiyle geri aldırılmıştı. Şimdi de AKP’li Korkuteli  ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, eski ilçe başkanı İlhami Yıldıran istifa etti. Yıldıran’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak devam edeceği öğrenildi.  AKP’NİN BAŞKAN ADAYI OLACAKTI  31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde partisinin Belediye Başkan Adayı olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Yıldıran, Korkuteli’nin MHP’ye bırakılması üzerine birinci sıradan belediye meclis üyesi yapıldı. Fakat kendinden sonra ilçe başkanı koltuğuna oturtulan Kemal Sancaktar ile yıldızları barışmadı. Yıldıran’ın istifasının altında mevcut ilçe başkanı Sancaktar tarafından yok sayılmasının yattığı kulislere yansıdı.   BETON SANTRALİYLE İLGİLİ İDDİA  İstifanın ardından AKP İlçe Başkanı Sancaktar’a ait beton santraliyle ilgili iddialar da gündeme geldi. Batmak üzere olduğu ileri sürülen santralin belediyeye beton satması Korkuteli kulislerinde en çok tartışılan konulardan biri. Kemal Sancaktar belediyeye kendisinin doğrudan beton satmadığını, satış yaptığı bir firmanın belediyeye beton verdiğini iddia etse de, kamuoyu ikna olmadı. Korkuteli’ndeki AKP camiasında yaşanan bu tartışmalar Yıldıran’ı istifaya götüren sürecin temel taşları olarak gösteriliyor.   MECLİSTEKİ DENGELER DEĞİŞECEK  Korkuteli Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP 6’şar meclis üyesiyle temsil ediliyordu. Belediye Başkanı Ömer İşlek’le birlikte Cumhur İttifakı’nın meclis toplamı 13’tü. Saadet Partisi’nin 6, CHP’nin 4 ve İYİ Parti’nin 3 meclis üyesi var. Meclisteki 13’e 13 eşitlik hali Başkan İşlek’in oyunun 2 sayılmasıyla aşılıyordu. Yıldıran’ın istifasıyla birlikte meclisteki bütün aritmetik değişmiş olacak. Muhalefet grubu 14’e çıkarken, AKP ve MHP toplamı ise 12’ye düşecek.  
AKP’li Korkuteli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İlhami Yıldıran partisinden istifa etti. Yıldıran’ın istifasıyla birlikte Korkuteli Belediye Meclisi’ndeki dengeler altüst oldu.

haberimizvar.net-  AKP içinde alttan alta yürüyen kriz giderek derinleşiyor. Kendini partinin kuruluş çizgisinde gören ‘AK Partililerle’, partiye sonradan katıldığı için ‘AKP’li’ denilenler arasındaki sürtüşme bu kez de Antalya Korkuteli’nde patladı. Temmuz ayında AKP Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Yıldız’ın istifası İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın devreye girmesiyle geri aldırılmıştı. Şimdi de AKP’li Korkuteli  ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, eski ilçe başkanı İlhami Yıldıran istifa etti. Yıldıran’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak devam edeceği öğrenildi.

 AKP’NİN BAŞKAN ADAYI OLACAKTI

 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde partisinin Belediye Başkan Adayı olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Yıldıran, Korkuteli’nin MHP’ye bırakılması üzerine birinci sıradan belediye meclis üyesi yapıldı. Fakat kendinden sonra ilçe başkanı koltuğuna oturtulan Kemal Sancaktar ile yıldızları barışmadı. Yıldıran’ın istifasının altında mevcut ilçe başkanı Sancaktar tarafından yok sayılmasının yattığı kulislere yansıdı. 

 BETON SANTRALİYLE İLGİLİ İDDİA

 İstifanın ardından AKP İlçe Başkanı Sancaktar’a ait beton santraliyle ilgili iddialar da gündeme geldi. Batmak üzere olduğu ileri sürülen santralin belediyeye beton satması Korkuteli kulislerinde en çok tartışılan konulardan biri. Kemal Sancaktar belediyeye kendisinin doğrudan beton satmadığını, satış yaptığı bir firmanın belediyeye beton verdiğini iddia etse de, kamuoyu ikna olmadı. Korkuteli’ndeki AKP camiasında yaşanan bu tartışmalar Yıldıran’ı istifaya götüren sürecin temel taşları olarak gösteriliyor. 

 MECLİSTEKİ DENGELER DEĞİŞECEK

  Korkuteli Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP 6’şar meclis üyesiyle temsil ediliyordu. Belediye Başkanı Ömer İşlek’le birlikte Cumhur İttifakı’nın meclis toplamı 13’tü. Saadet Partisi’nin 6, CHP’nin 4 ve İYİ Parti’nin 3 meclis üyesi var. Meclisteki 13’e 13 eşitlik hali Başkan İşlek’in oyunun 2 sayılmasıyla aşılıyordu. Yıldıran’ın istifasıyla birlikte meclisteki bütün aritmetik değişmiş olacak. Muhalefet grubu 14’e çıkarken, AKP ve MHP toplamı ise 12’ye düşecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.