AKP'den bir garip savunma

GÜNDEM 26.12.2020 - 15:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 15:45
 

AKP'den bir garip savunma

Cumhurbaşkanı danışmanı, AKP eski milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM’de tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasını ve Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını göstererek, 'Gurur duyuyoruz.' dedi...

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, AKP eski milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM’de tartışma yarattı. 'GURUR DUYUYORUZ' AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasını, Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını göstererek, “Gurur duyuyoruz. Ben, burada eski milletvekilimizin ve baş danışmanımızın alnından öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum. Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 kez Avrupa şampiyonu. 17 yaşında grekoromende asrın güreşçisi unvanını aldı. 27 kez İstiklal Marşı’mızı bütün dünyaya dinletti, gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 'BUNUN ADI SAHTEKARLIK'   CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise yaptığı açıklamada; 'Mahkemede kendi beyanıyla diyor ki: “Bana bir kişi sordu ‘Sen niye yüksekokul diploması almıyorsun ?' diye ‘Lise diplomam yok' dedim. O kişi bir hafta sonra İmrahor Meslek Lisesinden bana, bana ait bir diploma getirdi. Ben de o diplomayla Gazi Üniversitesi Spor Bölümüne kaydımı yaptırdım.” Yani bu diplomanın sahte olduğunu bile bile Gazi Üniversitesine gitmiş, kaydını yaptırmış; bunun adı sahtekârlıktır'” dedi. NE OLMUŞTU? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’nın ‘belgede sahtecilik’ suçundan yargılandığı davanın kararı ortaya çıkmıştı. Kararda, ”Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denilmişti. Sahte lise diploması kullandığı ortaya çıkan Hamza Yerlikaya, mahkemenin hükmü ertelemesiyle cezadan kurtulmuştu.  
Cumhurbaşkanı danışmanı, AKP eski milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM’de tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasını ve Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını göstererek, 'Gurur duyuyoruz.' dedi...

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, AKP eski milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM’de tartışma yarattı.

'GURUR DUYUYORUZ'

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasını, Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını göstererek, “Gurur duyuyoruz. Ben, burada eski milletvekilimizin ve baş danışmanımızın alnından öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum. Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 kez Avrupa şampiyonu. 17 yaşında grekoromende asrın güreşçisi unvanını aldı. 27 kez İstiklal Marşı’mızı bütün dünyaya dinletti, gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

'BUNUN ADI SAHTEKARLIK'

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise yaptığı açıklamada; 'Mahkemede kendi beyanıyla diyor ki: “Bana bir kişi sordu ‘Sen niye yüksekokul diploması almıyorsun ?' diye ‘Lise diplomam yok' dedim. O kişi bir hafta sonra İmrahor Meslek Lisesinden bana, bana ait bir diploma getirdi. Ben de o diplomayla Gazi Üniversitesi Spor Bölümüne kaydımı yaptırdım.” Yani bu diplomanın sahte olduğunu bile bile Gazi Üniversitesine gitmiş, kaydını yaptırmış; bunun adı sahtekârlıktır'” dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’nın ‘belgede sahtecilik’ suçundan yargılandığı davanın kararı ortaya çıkmıştı. Kararda, ”Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denilmişti. Sahte lise diploması kullandığı ortaya çıkan Hamza Yerlikaya, mahkemenin hükmü ertelemesiyle cezadan kurtulmuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.