AKP'den yükseköğretime ilişkin kanun teklifi

GÜNDEM 08.04.2020 - 14:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

AKP'den yükseköğretime ilişkin kanun teklifi

AKP, salgın ve afet durumlarında üniversitelerdeki eğitime uzun süre ara verilmesi halinde yaz döneminde telafi eğitimi yapılması için kanun teklifi sundu.

haberimizvar.net- AKP, korona virüs önlemleri kapsamında hazırladığı Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif ile korona virüs salgını nedeniyle eğitime verilen aranın yaz tatilinde telafi edilmesi amaçlanıyor. Teklifle ayrıca, Ankara ve Kocaeli illerinde yeni vakıf üniversiteleri kuruluyor. Teklife göre, rehberlik öğretmenleri lise son sınıfta okuyan ve mezun olan öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olmak için yaz döneminde görev yapacak. 
AKP, salgın ve afet durumlarında üniversitelerdeki eğitime uzun süre ara verilmesi halinde yaz döneminde telafi eğitimi yapılması için kanun teklifi sundu.

haberimizvar.net- AKP, korona virüs önlemleri kapsamında hazırladığı Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif ile korona virüs salgını nedeniyle eğitime verilen aranın yaz tatilinde telafi edilmesi amaçlanıyor.

Teklifle ayrıca, Ankara ve Kocaeli illerinde yeni vakıf üniversiteleri kuruluyor. Teklife göre, rehberlik öğretmenleri lise son sınıfta okuyan ve mezun olan öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olmak için yaz döneminde görev yapacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.