AKP’li Akbaşoğlu: Kılıçdaroğlu tehlikeli sularda yüzüyor

GÜNDEM 08.10.2021 - 17:26, Güncelleme: 08.10.2021 - 17:26
 

AKP’li Akbaşoğlu: Kılıçdaroğlu tehlikeli sularda yüzüyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var” sözlerini eleştiren AKP’li Akbaşoğlu, “Tehlikeli sularda yüzmeye çalışıyor. Kendi yaptıkları ve yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor” dedi.

haberimizvar.net-  AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ikinci kez aday olabileceğinin altını çizdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var’ açıklamasını eleştiren Akbaşoğlu, “Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor. ‘Siyasi cinayetler’ ve başka birtakım cümleler kurarak, tehlikeli sularda yüzmeye çalışıyor” dedi. ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR Akbaşoğlu şunları söyledi: “Parlamenter sisteme geçmek için anayasa yazmak ve anayasanın değişikliğini sağlamak gerekir. Bugün yürürlükte olan anayasa, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, başkanlık sistemini öngörüyor. Malumunuz yaklaşık 60 yıl, parlamenter hükümet sistemi cari oldu. Bu tecrübeyle rahmetli Özal’dan Demirel’e, bu sistemi mutlaka başkanlık sistemiyle değiştirilmesi gerektiği gündeme gelmişti. Ancak bu gerçekleştirilemedi. 2016 hain darbe girişimi sonrasında uzun görüşmeler sonucunda başkanlık sistemi kabul edildi ve 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan değişiklikle ve halk onayıyla yeni anayasa yürürlüğe girdi”. İKTİDARA YAMAMAYA ÇALIŞIYOR “Diyorlar ki cumhurbaşkanı partili olmamalı. Şu anda yürürlükte olan anayasada buna imkan var. Cumhurbaşkanı partisiyle ilişiğini kesebilir. Bir partinin üyesi olabilir veya seçildikten sonra ilişiğini kesebilir. Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor. Ön almak için de birtakım beyanlarda bulunuyor. Nasıl birtakım planlar içinde oldukları net görülüyor. Kendi yaptıkları ve yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor. Bu yamalı bohça ittifakını patlatmadan götürmek zor görünüyor. ‘Siyasi cinayetler’ ve başka birtakım cümleler kurarak, gerçekten tehlikeli sularda maalesef, yüzmeye çalışıyor. Herkesin centilmen olması lazım, milletin iradesine saygı göstermesi lazım”.  
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var” sözlerini eleştiren AKP’li Akbaşoğlu, “Tehlikeli sularda yüzmeye çalışıyor. Kendi yaptıkları ve yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor” dedi.

haberimizvar.net-   AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ikinci kez aday olabileceğinin altını çizdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var’ açıklamasını eleştiren Akbaşoğlu, “Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor. ‘Siyasi cinayetler’ ve başka birtakım cümleler kurarak, tehlikeli sularda yüzmeye çalışıyor” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR

Akbaşoğlu şunları söyledi: “Parlamenter sisteme geçmek için anayasa yazmak ve anayasanın değişikliğini sağlamak gerekir. Bugün yürürlükte olan anayasa, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, başkanlık sistemini öngörüyor. Malumunuz yaklaşık 60 yıl, parlamenter hükümet sistemi cari oldu. Bu tecrübeyle rahmetli Özal’dan Demirel’e, bu sistemi mutlaka başkanlık sistemiyle değiştirilmesi gerektiği gündeme gelmişti. Ancak bu gerçekleştirilemedi. 2016 hain darbe girişimi sonrasında uzun görüşmeler sonucunda başkanlık sistemi kabul edildi ve 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan değişiklikle ve halk onayıyla yeni anayasa yürürlüğe girdi”.

İKTİDARA YAMAMAYA ÇALIŞIYOR

“Diyorlar ki cumhurbaşkanı partili olmamalı. Şu anda yürürlükte olan anayasada buna imkan var. Cumhurbaşkanı partisiyle ilişiğini kesebilir. Bir partinin üyesi olabilir veya seçildikten sonra ilişiğini kesebilir. Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor. Ön almak için de birtakım beyanlarda bulunuyor. Nasıl birtakım planlar içinde oldukları net görülüyor. Kendi yaptıkları ve yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor. Bu yamalı bohça ittifakını patlatmadan götürmek zor görünüyor. ‘Siyasi cinayetler’ ve başka birtakım cümleler kurarak, gerçekten tehlikeli sularda maalesef, yüzmeye çalışıyor. Herkesin centilmen olması lazım, milletin iradesine saygı göstermesi lazım”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.