AKP’li belediyelere var CHP’lilere yok

GÜNDEM 07.11.2019 - 14:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’li belediyelere var CHP’lilere yok

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin açtığı meslek edindirme kurslarına öğretmen göndermezken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise öğretmen tahsisi yaptı. CHP’li başkanlar çifte standarda tepki gösterdi

haberimizvar.net Milli Eğitim Bakanlığı CHP’li belediyelerin açtığı mesleki eğitim, hobi ve sanat kurslarına öğretmen tahsisi yapmıyor. AKP’li belediyelere öğretmen görevlendirmesi yapıldığını dile getiren CHP’li belediye yöneticileri bu çifte standarda tepki gösterdi. Antalya’da CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin meslek edindirme kursları Milli Eğitim’in kasıtlı şekilde oyalaması yüzünden gecikirken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise öğretmen tahsisi yapıldı.   KENDİ ÖĞRETMENLERİYLE KURS   Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları’ndaki (MEST) kursları Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ümit Uysal, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamış olmasına rağmen merkezin hala gerekli öğretmen görevlendirmelerini yapmadığını söyledi. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle gerekli yazışmaları yapmasına rağmen henüz bir alamadıklarını bildiren Uysal, “Görevlendirmeler yapılacak mı, yapılmayacak mı bilmiyoruz. Antalya genelinde halk eğitim merkezleriyle bu kursları düzenleyen belediyeler aynı sorunu yaşıyor. Ama bir gerçek var, yeni eğitim yılı başladı ve Muratpaşa’da binlerce komşumuz bu kursların ne zaman açılacağını merak ediyor” dedi. Başkan Uysal, her yıl binlerce kent sakine ulaşan mesleki eğitim, hobi ve sanat kurslarını artık kendi öğretmenleriyle vereceklerini de duyurdu.   ‘ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR’   Konyaaltı Belediyesi’ne ait Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde de (KONSEM) aynı sorunun yaşandığını aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, “Milli Eğitim’le iki yıllık protokolümüz var. Bunun bir yılı bitti. Daha bir yılımız varken Milli Eğitim kesinlikle öğretmen vermeyeceğini söyledi. ‘Ne yaparsanız yapın, kendiniz çözün’ diyorlar. Biz de kendi personelimizle kurslara devam etme kararı aldık. Fakat bize bunlar söylenirken AKP’li Kepez Belediyesi’ne öğretmen tahsisi yapıldı. Bu bir çifte standart” dedi. KONSEM bünyesinde 31 branşta 117 kurs verildiği ve şu an 2 bin 499 kursiyerleri olduğunu söyleyen Bostan, 44 usta öğreticiyle eğitime devam ettiklerini vurguladı.      
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin açtığı meslek edindirme kurslarına öğretmen göndermezken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise öğretmen tahsisi yaptı. CHP’li başkanlar çifte standarda tepki gösterdi

haberimizvar.net Milli Eğitim Bakanlığı CHP’li belediyelerin açtığı mesleki eğitim, hobi ve sanat kurslarına öğretmen tahsisi yapmıyor. AKP’li belediyelere öğretmen görevlendirmesi yapıldığını dile getiren CHP’li belediye yöneticileri bu çifte standarda tepki gösterdi. Antalya’da CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin meslek edindirme kursları Milli Eğitim’in kasıtlı şekilde oyalaması yüzünden gecikirken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise öğretmen tahsisi yapıldı.

 

KENDİ ÖĞRETMENLERİYLE KURS

 

Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları’ndaki (MEST) kursları Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ümit Uysal, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamış olmasına rağmen merkezin hala gerekli öğretmen görevlendirmelerini yapmadığını söyledi. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle gerekli yazışmaları yapmasına rağmen henüz bir alamadıklarını bildiren Uysal, “Görevlendirmeler yapılacak mı, yapılmayacak mı bilmiyoruz. Antalya genelinde halk eğitim merkezleriyle bu kursları düzenleyen belediyeler aynı sorunu yaşıyor. Ama bir gerçek var, yeni eğitim yılı başladı ve Muratpaşa’da binlerce komşumuz bu kursların ne zaman açılacağını merak ediyor” dedi. Başkan Uysal, her yıl binlerce kent sakine ulaşan mesleki eğitim, hobi ve sanat kurslarını artık kendi öğretmenleriyle vereceklerini de duyurdu.

 

‘ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR’

 

Konyaaltı Belediyesi’ne ait Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde de (KONSEM) aynı sorunun yaşandığını aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, “Milli Eğitim’le iki yıllık protokolümüz var. Bunun bir yılı bitti. Daha bir yılımız varken Milli Eğitim kesinlikle öğretmen vermeyeceğini söyledi. ‘Ne yaparsanız yapın, kendiniz çözün’ diyorlar. Biz de kendi personelimizle kurslara devam etme kararı aldık. Fakat bize bunlar söylenirken AKP’li Kepez Belediyesi’ne öğretmen tahsisi yapıldı. Bu bir çifte standart” dedi. KONSEM bünyesinde 31 branşta 117 kurs verildiği ve şu an 2 bin 499 kursiyerleri olduğunu söyleyen Bostan, 44 usta öğreticiyle eğitime devam ettiklerini vurguladı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.