AKP’li eski bakan: 16 Nisan’da ‘evet’ çıkmadı

16.09.2019 - 19:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’li eski bakan: 16 Nisan’da ‘evet’ çıkmadı

Siyaset gündemini yerinden oynatacak bir iddiayı dile getiren eski AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen referandumdan “Evet” çıkmadığını öne sürdü.

HABERİMİZ VAR – Bir dönem AKP’de siyaset yapan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 16 Nisan 2017’de Türkiye’nin yönetim şeklinin parlamenter sistemden ‘partili cumhurbaşkanlığı’ olarak da anılan başkanlık sistemine dönüştürülmesini içeren anayasa değişikliğinin oylandığı referandumdan ‘evet’ çıkmadığını iddia etti. Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, “Ben, 16 Nisan referandumunda da tıpkı bu mart seçimleri gibi, haziran seçimleri gibi bir sonuç çıktığına inanıyorum” ifadelerini kullandı. ÇIKAN RAKAM AÇIKLANMADI! “İstanbul’un Üsküdar’ından, Eyüp’ünden, Ümraniye’sinden, Fatih’inden; Balıkesir’den, Manisa’dan, İzmir’den, Adana’dan, Mersin’den, Diyarbakır’dan, Hatay’dan, Antalya’dan ‘Hayır’ çıkmıştı. Ankara’dan da ‘Hayır’ çıkmıştı” diyen eski bakan Günay, “Konya’dan, Kayseri’den, Trabzon’dan çıkan ‘Evet’ oylarıyla ‘Türkiye çapında evet çıktı’ denildi. Rakam açıklanmadı. Oran açıklanmadı” ifadelerini kullandı. İKTİDARIN DEĞİŞMESİ GEREKİRDİ Ertuğrul Günay şunları söyledi: “Yerel seçimlere geldik. Bereket versin ki 31 Mart’ta daha dirayetli birtakım adaylar çıktı ve belki Türkiye’nin bütün kılcal damarlarında adaylar olduğu için herkes sandığa daha fazla sahip çıktı ve bizi 23 Haziran sonuçlarına getirdi. Ama normal olarak bence 2015’ten bu yana yapılan bütün seçimlerde, bu iktidarın değişmesi gerekirdi. Yani bunun şartları olgunlaşmıştı”. 
Siyaset gündemini yerinden oynatacak bir iddiayı dile getiren eski AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen referandumdan “Evet” çıkmadığını öne sürdü.

HABERİMİZ VAR – Bir dönem AKP’de siyaset yapan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 16 Nisan 2017’de Türkiye’nin yönetim şeklinin parlamenter sistemden ‘partili cumhurbaşkanlığı’ olarak da anılan başkanlık sistemine dönüştürülmesini içeren anayasa değişikliğinin oylandığı referandumdan ‘evet’ çıkmadığını iddia etti. Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, “Ben, 16 Nisan referandumunda da tıpkı bu mart seçimleri gibi, haziran seçimleri gibi bir sonuç çıktığına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇIKAN RAKAM AÇIKLANMADI!

“İstanbul’un Üsküdar’ından, Eyüp’ünden, Ümraniye’sinden, Fatih’inden; Balıkesir’den, Manisa’dan, İzmir’den, Adana’dan, Mersin’den, Diyarbakır’dan, Hatay’dan, Antalya’dan ‘Hayır’ çıkmıştı. Ankara’dan da ‘Hayır’ çıkmıştı” diyen eski bakan Günay, “Konya’dan, Kayseri’den, Trabzon’dan çıkan ‘Evet’ oylarıyla ‘Türkiye çapında evet çıktı’ denildi. Rakam açıklanmadı. Oran açıklanmadı” ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN DEĞİŞMESİ GEREKİRDİ

Ertuğrul Günay şunları söyledi: “Yerel seçimlere geldik. Bereket versin ki 31 Mart’ta daha dirayetli birtakım adaylar çıktı ve belki Türkiye’nin bütün kılcal damarlarında adaylar olduğu için herkes sandığa daha fazla sahip çıktı ve bizi 23 Haziran sonuçlarına getirdi. Ama normal olarak bence 2015’ten bu yana yapılan bütün seçimlerde, bu iktidarın değişmesi gerekirdi. Yani bunun şartları olgunlaşmıştı”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.