AKP'li Güldal Akşit yaşamını yitirdi

GÜNDEM 03.12.2021 - 13:07, Güncelleme: 03.12.2021 - 13:07
 

AKP'li Güldal Akşit yaşamını yitirdi

Son dakika | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Turizm Bakanı ve AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

haberimizvar.net- Eski Turizm Bakanı ve AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Güldal Akşit koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.  İçişleri Bakanı Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız Güldal Akşit ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal ablamıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.   Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal Ablamıza Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah. — Süleyman Soylu (@suleymansoylu) December 3, 2021 GÜRDAL AKŞİT KİMDİR? Güldal Akşit, 1960’ta Malatya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. AKP kurucu üyesidir. 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan Akşit, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.  TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.  08 Temmuz 2011 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.   
Son dakika | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Turizm Bakanı ve AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

haberimizvar.net- Eski Turizm Bakanı ve AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Güldal Akşit koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

 İçişleri Bakanı Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız Güldal Akşit ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal ablamıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

 

Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik.
Güldal Ablamıza Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah.

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) December 3, 2021

GÜRDAL AKŞİT KİMDİR?

Güldal Akşit, 1960’ta Malatya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. AKP kurucu üyesidir. 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan Akşit, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı. 

08 Temmuz 2011 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.