AKP’li Hakkı Köylü: 17-25 Aralık yeniden açılabilir

GÜNDEM 01.09.2021 - 13:54, Güncelleme: 01.09.2021 - 13:54
 

AKP’li Hakkı Köylü: 17-25 Aralık yeniden açılabilir

Eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık dosyasına ilişkin açıklamalarını değerlendiren AKP’li TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, “yeni delil” şartıyla dört bakanın dosyasının yeniden açılmasının tartışılabileceğini ifade etti.

haberimizvar.net- Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık dosyasına ilişkin “Tapeler doğrudur” açıklamalarının ardından dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi yönünde kararı veren TBMM Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li başkanı Hakkı Köylü, dosyanın yeniden açılmasına ilişkin olarak, kararlarının arkasında olduklarını söyledi. Köylü, “yeni delil” şartıyla dört bakanın dosyasının yeniden açılmasının tartışılabileceğini ifade etti.  KOMİSYON KARARININ ARKASINDAYIZ  DW Türkçe’den Alican Uludağ’a konuşan Hakkı Köylü, “Biz başkasının söylediğine bakmayız. O dönem elimizdeki gerçeklere, delillerin hukuka uygunluk durumuna göre karar verdik. Biz kendisinin yargılanmaması gerektiğine karar vermişiz” dedi. “Kararınızın arkasında mısınız?” sorusuna yanıt veren Köylü, “Bitmiş kapanmış şeylerle ilgili konuşmam. Hâkimler, verdikleri kararlarla ilgili görüş belirtmez. Kararımızın arkasındayız. Vazgeçtim diyecek durumda mıyız? Bizim fikrimiz, mevcut komisyon raporunda” diye konuştu.  YENİ DELİLLER ORTAYA ÇIKMASI LAZIM  Köylü şunları söyledi: “Bizim verdiğimiz karar, takipsizlik kararı gibidir. Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki takipsizlik kararı gibi değerlendirmek gerekir. Takipsizlik kararının kaldırılıp yeniden soruşturma açılması için o zamana kadar yeni delillerin ortaya çıkması lazım. O zaman belki bu tartışılır. O da Meclis’in işi. Onu açmak isteyenler ile açmak istemeyenler tartışmalı”.  17 ARALIK MECLİS’TE NASIL AKLANDI?  17 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonlarının ardından görevlerinden istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkında TBMM’de Soruşturma Komisyonu kurulmuştu. Komisyon, 5 Ocak 2015 tarihinde AKP’li dokuz üyenin “Hayır” oyuyla dört bakanın Yüce Divan’a sevkine gönderilmemesi yönünde karar almıştı. Kararın gerekçesinde, “Bakanların isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe olmadığı” savunulmuştu. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada da bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi yönündeki teklif reddedilmişti. Savcıların değiştirilmesinin ardından da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, arasında Rıza Zarrab ile bakanların çocuklarının da bulunduğu şüphelilerle ilgili 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı vermişti. 
Eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık dosyasına ilişkin açıklamalarını değerlendiren AKP’li TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, “yeni delil” şartıyla dört bakanın dosyasının yeniden açılmasının tartışılabileceğini ifade etti.

haberimizvar.net- Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık dosyasına ilişkin “Tapeler doğrudur” açıklamalarının ardından dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi yönünde kararı veren TBMM Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li başkanı Hakkı Köylü, dosyanın yeniden açılmasına ilişkin olarak, kararlarının arkasında olduklarını söyledi. Köylü, “yeni delil” şartıyla dört bakanın dosyasının yeniden açılmasının tartışılabileceğini ifade etti.

 KOMİSYON KARARININ ARKASINDAYIZ

 DW Türkçe’den Alican Uludağ’a konuşan Hakkı Köylü, “Biz başkasının söylediğine bakmayız. O dönem elimizdeki gerçeklere, delillerin hukuka uygunluk durumuna göre karar verdik. Biz kendisinin yargılanmaması gerektiğine karar vermişiz” dedi. “Kararınızın arkasında mısınız?” sorusuna yanıt veren Köylü, “Bitmiş kapanmış şeylerle ilgili konuşmam. Hâkimler, verdikleri kararlarla ilgili görüş belirtmez. Kararımızın arkasındayız. Vazgeçtim diyecek durumda mıyız? Bizim fikrimiz, mevcut komisyon raporunda” diye konuştu.

 YENİ DELİLLER ORTAYA ÇIKMASI LAZIM

 Köylü şunları söyledi: “Bizim verdiğimiz karar, takipsizlik kararı gibidir. Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki takipsizlik kararı gibi değerlendirmek gerekir. Takipsizlik kararının kaldırılıp yeniden soruşturma açılması için o zamana kadar yeni delillerin ortaya çıkması lazım. O zaman belki bu tartışılır. O da Meclis’in işi. Onu açmak isteyenler ile açmak istemeyenler tartışmalı”.

 17 ARALIK MECLİS’TE NASIL AKLANDI?

 17 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen “ yolsuzluk ve rüşvet” operasyonlarının ardından görevlerinden istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkında TBMM’de Soruşturma Komisyonu kurulmuştu. Komisyon, 5 Ocak 2015 tarihinde AKP’li dokuz üyenin “Hayır” oyuyla dört bakanın Yüce Divan’a sevkine gönderilmemesi yönünde karar almıştı. Kararın gerekçesinde, “Bakanların isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe olmadığı” savunulmuştu. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada da bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi yönündeki teklif reddedilmişti. Savcıların değiştirilmesinin ardından da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, arasında Rıza Zarrab ile bakanların çocuklarının da bulunduğu şüphelilerle ilgili 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı vermişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.