AKP’lilerin anketinde de erime var

SİYASET 06.09.2021 - 13:45, Güncelleme: 06.09.2021 - 13:45
 

AKP’lilerin anketinde de erime var

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek AKP’de çeşitli görevlerde bulunmuş bir grubun yaptığı ankete göre oy oranının 2002’deki yüzde 36’nın da gerisine düştüğünü yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “Ankara’da uzun süre AKP’de görev almış bir grup, yaptığı anketleri aboneleri ile paylaşıyor. Son anketi ben de gördüm, erime herkesin dikkatini çekmiş” diyerek açıkladığı anket sonuçlarında iktidar partisinin oy oranının yüzde 36 oyla iktidar olduğu 2002 seçimlerinin gerisinde göründüğünü yazdı.   AKP KULİSLERİNDE DOLAŞAN ANKET   Zeyrek AKP kulislerinde dolaştığı belirtilen anketle ilgili şunları yazdı: “Ankara’da çoğu AK Parti’de uzun süre görev almış, AK Partili başbakanlara danışmanlık yapmış, siyasetçi, akademisyen ve kamuoyu araştırmacılarından oluşan bir grup var. Düzenli olarak araştırmalar yapıyor, sonuçları sadece aboneleriyle paylaşıyorlar. Temmuz sonu paylaştıkları raporu görme fırsatı buldum. AK Parti’nin oylarındaki ciddi erimeyi onlar da tespit etmişler ve analizlerinde AK Parti oylarının 2002 öncesine düştüğüne dikkat çekmişler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın popülaritesi de AK Parti’nin üstünde olmakla birlikte, ciddi düşüşe geçmiş”.   PARA BASIP DAĞITMAK ÇÖZÜM DEĞİL   “Peki gelecek iki yılda AK Parti ve Erdoğan bu tabloyu değiştirebilir mi? Bunun için iki ciddi gelişme yaşanması şart. 1- Ekonomide durumun düzelmesi, işsizlik, hayat pahalılığı gibi alanlarda olumlu mesafe kat edilmesi: Bu şartın gerçekleşmesi, hukuk devleti, şeffaflık gibi konularda karnemiz bu haldeyken ve iktidar bütün yabancı ülkeleri düşman ilan etmişken zor. Zira ülkenin ciddi kaynağa ihtiyacı var ve bu kaynak doğrudan yabancı yatırımcı, ihracat geliri, turizm geliri olmalı. İktidarın yaptığı gibi para basıp bankalar üzerinden borç olarak insanlara dağıtmak, kısa vadede kaynak/çözüm gibi görünse de ülke ekonomisi açısından gelecekte onarılmaz yaralar açabilir ve seçim öncesinde daha vahim tabloları tetikleyebilir”.   KÜRT SEÇMENLE BARIŞMAK GEREKİYOR   “2- Kürt seçmenle yeniden barışmak: Bu şartın gerçekleşmesi ise AK Parti’nin ciddi bir politika değişikliğine gitmesine bağlı. Zira artık ‘Bölgede sadece iki parti var: AK Parti ve HDP’ teorisi geçerliliğini yitirmiş vaziyette. Ali Babacan’ın DEVA’sı, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi, AK Parti’nin oy aldığı muhafazakar sağ Kürt seçmeni kendisine çekmeye devam ediyor. Geçenlerde sohbet etme şansı bulduğum bir AK Parti yöneticisi, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız son virajda Kürt seçmenin gönlünü almasını bilir’ yorumunu yaptı. Ancak son virajda yapılacak bir politika değişikliğinin karşılık bulacağı konusunda benim şüphelerim var”. 
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek AKP’de çeşitli görevlerde bulunmuş bir grubun yaptığı ankete göre oy oranının 2002’deki yüzde 36’nın da gerisine düştüğünü yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “Ankara’da uzun süre AKP’de görev almış bir grup, yaptığı anketleri aboneleri ile paylaşıyor. Son anketi ben de gördüm, erime herkesin dikkatini çekmiş” diyerek açıkladığı anket sonuçlarında iktidar partisinin oy oranının yüzde 36 oyla iktidar olduğu 2002 seçimlerinin gerisinde göründüğünü yazdı.

 

AKP KULİSLERİNDE DOLAŞAN ANKET

 

Zeyrek AKP kulislerinde dolaştığı belirtilen anketle ilgili şunları yazdı: “Ankara’da çoğu AK Parti’de uzun süre görev almış, AK Partili başbakanlara danışmanlık yapmış, siyasetçi, akademisyen ve kamuoyu araştırmacılarından oluşan bir grup var. Düzenli olarak araştırmalar yapıyor, sonuçları sadece aboneleriyle paylaşıyorlar. Temmuz sonu paylaştıkları raporu görme fırsatı buldum. AK Parti’nin oylarındaki ciddi erimeyi onlar da tespit etmişler ve analizlerinde AK Parti oylarının 2002 öncesine düştüğüne dikkat çekmişler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın popülaritesi de AK Parti’nin üstünde olmakla birlikte, ciddi düşüşe geçmiş”.

 

PARA BASIP DAĞITMAK ÇÖZÜM DEĞİL

 

“Peki gelecek iki yılda AK Parti ve Erdoğan bu tabloyu değiştirebilir mi? Bunun için iki ciddi gelişme yaşanması şart.

1- Ekonomide durumun düzelmesi, işsizlik, hayat pahalılığı gibi alanlarda olumlu mesafe kat edilmesi: Bu şartın gerçekleşmesi, hukuk devleti, şeffaflık gibi konularda karnemiz bu haldeyken ve iktidar bütün yabancı ülkeleri düşman ilan etmişken zor. Zira ülkenin ciddi kaynağa ihtiyacı var ve bu kaynak doğrudan yabancı yatırımcı, ihracat geliri, turizm geliri olmalı. İktidarın yaptığı gibi para basıp bankalar üzerinden borç olarak insanlara dağıtmak, kısa vadede kaynak/çözüm gibi görünse de ülke ekonomisi açısından gelecekte onarılmaz yaralar açabilir ve seçim öncesinde daha vahim tabloları tetikleyebilir”.

 

KÜRT SEÇMENLE BARIŞMAK GEREKİYOR

 

“2- Kürt seçmenle yeniden barışmak: Bu şartın gerçekleşmesi ise AK Parti’nin ciddi bir politika değişikliğine gitmesine bağlı. Zira artık ‘Bölgede sadece iki parti var: AK Parti ve HDP’ teorisi geçerliliğini yitirmiş vaziyette. Ali Babacan’ın DEVA’sı, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi, AK Parti’nin oy aldığı muhafazakar sağ Kürt seçmeni kendisine çekmeye devam ediyor. Geçenlerde sohbet etme şansı bulduğum bir AK Parti yöneticisi, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız son virajda Kürt seçmenin gönlünü almasını bilir’ yorumunu yaptı. Ancak son virajda yapılacak bir politika değişikliğinin karşılık bulacağı konusunda benim şüphelerim var”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.