AKP'nin anketi Erdoğan'ı kızdıracak

GÜNDEM 10.11.2021 - 12:38, Güncelleme: 10.11.2021 - 12:38
 

AKP'nin anketi Erdoğan'ı kızdıracak

AKP'nin kendi ve ortağı MHP'nin oy oranını şişirdiği düşünülen anket sonucunda da HDP destekli Millet İttifakı'nı geçemediği görüldü.

haberimizvar.net  AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, 2023 seçimleri öncesi yapılan farklı anketlerde oyları yüzde 30-31 bandı arasında çıkan partisine ilişkin kendi yaptırdıkları anketin sonucunu açıkladı. Şen, kendi anket sonuçlarına göre AKP'nin oy oranının yüzde 38,5 olduğunu iddia etti. Söz konusu ankette CHP yüzde 25,3, İYİP ise 12,1 olarak göründü. Ankette MHP'nin oy oranı yüzde 9,9 olarak açıklandı. Söz konusu ankette HDP'nin oy oranının 9,2 olduğu iddia edilirken, Deva'nın 1,7, Gelecek Partisi'nin 1,1, Millet İttifakı'nın bir diğer ortağı Saadet Partisi'nin oy oranının ise 0,7 olduğu öne sürüldü. AKP'nin anketinde Cumhur İttifakı üyesi BBP de eklenince Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 48,7'de kalırken, CHP, İYİP, Deva, Gelecek ve Saadet Partisi'nden oluşan HDP destekli Millet İttifakı ise yüzde 50'yi geçiyor.
AKP'nin kendi ve ortağı MHP'nin oy oranını şişirdiği düşünülen anket sonucunda da HDP destekli Millet İttifakı'nı geçemediği görüldü.

haberimizvar.net  AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, 2023 seçimleri öncesi yapılan farklı anketlerde oyları yüzde 30-31 bandı arasında çıkan partisine ilişkin kendi yaptırdıkları anketin sonucunu açıkladı. Şen, kendi anket sonuçlarına göre AKP'nin oy oranının yüzde 38,5 olduğunu iddia etti. Söz konusu ankette CHP yüzde 25,3, İYİP ise 12,1 olarak göründü. Ankette MHP'nin oy oranı yüzde 9,9 olarak açıklandı.

Söz konusu ankette HDP'nin oy oranının 9,2 olduğu iddia edilirken, Deva'nın 1,7, Gelecek Partisi'nin 1,1, Millet İttifakı'nın bir diğer ortağı Saadet Partisi'nin oy oranının ise 0,7 olduğu öne sürüldü. AKP'nin anketinde Cumhur İttifakı üyesi BBP de eklenince Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 48,7'de kalırken, CHP, İYİP, Deva, Gelecek ve Saadet Partisi'nden oluşan HDP destekli Millet İttifakı ise yüzde 50'yi geçiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.