AKP'nin B planı yok

SİYASET 23.02.2022 - 12:29, Güncelleme: 23.02.2022 - 12:29
 

AKP'nin B planı yok

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan ve her an sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe edilen krizin Türkiye ve Antalya’ya etkilerine dair AKP hükümetinin B planı olmadığını vurguladı.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Zeybek, 2015 Rus uçağının düşülmesi üzerine yaşanan uçak krizi sonrası 2016 yılı turizm sezonundan sadece Antalya’ya 2016 yılında Rusya’dan gelen turist sayısında bir önceki yıla oranla %83 kayıpyaşandığını hatırlatarak, tarım ihracatında da aynı yıl yaşanan kısıtlamaların olası bir kriz döneminde tekrar kapıda olduğunu belirtti.  KRİZE DÖNECEK  CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin her an sıcak çatışmaya dönme olasılığı dünya ve ülkemiz tarafından yakından takip edilmektedir. Taraflar arasındaki krizin sulh ile çözülmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması bölge ve dünya barışı açısından önemlidir. Ancak krizin olası etkilerine karşı gerekli tedbirlerin alınması da bir o kadar önemlidir.  Seçim bölgem Antalya’nın turizm ve tarım ürünlerindeki ihracatı düşünüldüğünde, Rusya ve Ukrayna krizi önem arz etmektedir.  Her yıl Rus ve Ukraynalı milyonlarca turist Antalya’ya gelmekte, çiftçimizin ürünleri bu bölgelere ihraç edilmektedir, 2015 Uçak Krizi ile sadece Antalya’ya 2016 yılında Rusya’dan gelen turist sayısı %83 kayba uğramıştı. O tarihlerde turizm ve ihracatçı için yeni pazarlar bulmada yetersiz kalınmış ve kriz derinleşmişti. Üzerine yaşanan pandemi ile krizin etkisi istenilen düzeyde atlatılamamışken, turizm sektörü ve tarım üreticileri birçok kaygı dolu soru ile yarının neler getireceğini beklemektedir. Bugün yaşanan Rusya-Ukrayna krizi için Dışişleri, Turizm ve Ticaret Bakanları vakit kaybetmeden TBMM’yi bilgilendirmeli alınacak önlemleri açıklamalıdır. AKP iktidarının en azından bu sefer bir kriz yönetim planı olmalıdır, zira bu ülke bir plansızlığı daha kaldıramaz.”
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan ve her an sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe edilen krizin Türkiye ve Antalya’ya etkilerine dair AKP hükümetinin B planı olmadığını vurguladı.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Zeybek, 2015 Rus uçağının düşülmesi üzerine yaşanan uçak krizi sonrası 2016 yılı turizm sezonundan sadece Antalya’ya 2016 yılında Rusya’dan gelen turist sayısında bir önceki yıla oranla %83 kayıpyaşandığını hatırlatarak, tarım ihracatında da aynı yıl yaşanan kısıtlamaların olası bir kriz döneminde tekrar kapıda olduğunu belirtti. 

KRİZE DÖNECEK 

CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin her an sıcak çatışmaya dönme olasılığı dünya ve ülkemiz tarafından yakından takip edilmektedir. Taraflar arasındaki krizin sulh ile çözülmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması bölge ve dünya barışı açısından önemlidir. Ancak krizin olası etkilerine karşı gerekli tedbirlerin alınması da bir o kadar önemlidir. 

Seçim bölgem Antalya’nın turizm ve tarım ürünlerindeki ihracatı düşünüldüğünde, Rusya ve Ukrayna krizi önem arz etmektedir. 

Her yıl Rus ve Ukraynalı milyonlarca turist Antalya’ya gelmekte, çiftçimizin ürünleri bu bölgelere ihraç edilmektedir, 2015 Uçak Krizi ile sadece Antalya’ya 2016 yılında Rusya’dan gelen turist sayısı %83 kayba uğramıştı. O tarihlerde turizm ve ihracatçı için yeni pazarlar bulmada yetersiz kalınmış ve kriz derinleşmişti. Üzerine yaşanan pandemi ile krizin etkisi istenilen düzeyde atlatılamamışken, turizm sektörü ve tarım üreticileri birçok kaygı dolu soru ile yarının neler getireceğini beklemektedir. Bugün yaşanan Rusya-Ukrayna krizi için Dışişleri, Turizm ve Ticaret Bakanları vakit kaybetmeden TBMM’yi bilgilendirmeli alınacak önlemleri açıklamalıdır. AKP iktidarının en azından bu sefer bir kriz yönetim planı olmalıdır, zira bu ülke bir plansızlığı daha kaldıramaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.