AKP’nin fetvacısı Hayrettin Karaman: İktidara zarar verecekse doğruları söylemeyin

GÜNDEM 24.09.2021 - 17:25, Güncelleme: 24.09.2021 - 17:25
 

AKP’nin fetvacısı Hayrettin Karaman: İktidara zarar verecekse doğruları söylemeyin

‘AKP’nin fetvacısı’ diye bilinen Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın iktidarı eleştirenlere, WhatsApp grupları üzerinden, “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz. İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caizdir diyemem” dediği ortaya çıktı.

haberimizvar.net-  ‘AKP’nin fetvacısı’ diye bilinen Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın WhatsApp grupları üzerinden “İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caizdir diyemem” uyarısı yaptığı ortaya çıktı. Karaman’ın WhatsApp mesajlarını gündeme getiren Karar gazetesi yazarı Akif Beki, “Cumhurbaşkanı giderken söyledi, Amerika dönüşü bizzat ilgilenmek suretiyle marketlerdeki fahiş fiyat zulmünün üstüne gidecek. Bu, zulmün mağduru millet de dişini sıkıp adaletin bize getirilmesini bekliyor demek değil mi? Yönetenler beklentinin farkında, yardımcı medyaları da bunu biliyor ama önceliği dünyaya veriyorlar ne hikmetse, ülkelerinden başlamıyorlar. İlahiyatçı Hayrettin Karaman Hoca da ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edip adaleti tesise önce bizden başlasanız’ diye iktidarı uyarmak yerine cemaati uyarıyor” dedi. PİRİNCE GİDERKEN BULGURDAN OLMAYIN Akif Beki şunları yazdı: “Böyle savunmak iktidara da iyilik değil, yanlışta ısrara teşvik ediyor. Tersini yapsa belki iktidar yanlışlarını düzeltecek, homurdanmayı ve şikayeti kesmesi için cemaati uyarmasına da gerek kalmayacak. Herkes kazanacak. Din de haksızlığa alet edilmeyecek. Fakat Hoca, şu tarz uyarılarını kah Yeni Şafak, kah WhatsApp gruplarından sürdürüyor: ‘Bu iktidardan pek çok beklentiniz gerçekleşti, camiayı hayretle izliyorum, bak demedi demeyin, sonra Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz, iktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem’. Yani dünyanın bizden karşılanacak bir adalet, ümmetin bir iyi liderlik beklentisi var ama muhafazakar dindar camianın böyle beklentileri olmasın mı! Müslümanlar haksızlığı, yolsuzluğu, adaletsizliği, kötü yönetimi bırakıp eldeki bulgurla yetinsin, işlerine mi baksınlar!”  
‘AKP’nin fetvacısı’ diye bilinen Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın iktidarı eleştirenlere, WhatsApp grupları üzerinden, “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz. İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caizdir diyemem” dediği ortaya çıktı.

haberimizvar.net-  ‘AKP’nin fetvacısı’ diye bilinen Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın WhatsApp grupları üzerinden “İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caizdir diyemem” uyarısı yaptığı ortaya çıktı. Karaman’ın WhatsApp mesajlarını gündeme getiren Karar gazetesi yazarı Akif Beki, “Cumhurbaşkanı giderken söyledi, Amerika dönüşü bizzat ilgilenmek suretiyle marketlerdeki fahiş fiyat zulmünün üstüne gidecek. Bu, zulmün mağduru millet de dişini sıkıp adaletin bize getirilmesini bekliyor demek değil mi? Yönetenler beklentinin farkında, yardımcı medyaları da bunu biliyor ama önceliği dünyaya veriyorlar ne hikmetse, ülkelerinden başlamıyorlar. İlahiyatçı Hayrettin Karaman Hoca da ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edip adaleti tesise önce bizden başlasanız’ diye iktidarı uyarmak yerine cemaati uyarıyor” dedi.

PİRİNCE GİDERKEN BULGURDAN OLMAYIN

Akif Beki şunları yazdı: “Böyle savunmak iktidara da iyilik değil, yanlışta ısrara teşvik ediyor. Tersini yapsa belki iktidar yanlışlarını düzeltecek, homurdanmayı ve şikayeti kesmesi için cemaati uyarmasına da gerek kalmayacak. Herkes kazanacak. Din de haksızlığa alet edilmeyecek. Fakat Hoca, şu tarz uyarılarını kah Yeni Şafak, kah WhatsApp gruplarından sürdürüyor: ‘Bu iktidardan pek çok beklentiniz gerçekleşti, camiayı hayretle izliyorum, bak demedi demeyin, sonra Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz, iktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem’. Yani dünyanın bizden karşılanacak bir adalet, ümmetin bir iyi liderlik beklentisi var ama muhafazakar dindar camianın böyle beklentileri olmasın mı! Müslümanlar haksızlığı, yolsuzluğu, adaletsizliği, kötü yönetimi bırakıp eldeki bulgurla yetinsin, işlerine mi baksınlar!”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.