AKP'nin içinden yayıldı...Eski bakanlar ve bir sürpriz isim büyükşehirlere aday

KULİS 26.08.2023 - 15:31, Güncelleme: 26.08.2023 - 15:55
 

AKP'nin içinden yayıldı...Eski bakanlar ve bir sürpriz isim büyükşehirlere aday

AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde birçok büyükşehiri kaybetmesi üzerine, 2024 yerel seçimlerine çok daha güçlü isimlerle gireceği konuşuluyordu. Sosyal medyada yayınlanan ve AKP'nin sızdırdığı öne sürülen bir video, "kulislerde konuşulan iddialar doğru mu" sorusunu sordurdu.

Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için partiler kolları sıvadı. Özellikle AKP kanadı, son yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybetmesi üzerine seçime çok daha sıkı hazırlandı. Bu hazırlıklardan bazıları ortaya çıkarken bazıları ise iddia olarak kaldı.  AKP'NİN 7 BÜYÜKŞEHİR ADAYI Sosyal medyada paylaşılan ve AKP'nin sızdırdırdığı iddia edilen bir video, bazı iddiaların gerçekleşme ihtimalini güçlendirdi. Çeşitli sayfalarca yayılan videoya göre AKP'nin 7 büyükşehirde göstereceği adaylar şöyle; Hulusi Akar- Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sinan Oğan- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Süleyman Soylu- İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Varank- Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mevlüt Çavuşoğlu- Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum- Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ömer Çelik- Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı MURAT KURUM ANTALYA İÇİN DÜŞÜNÜLÜYOR Mart 2023'te ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren sonrasında ise Cumhur İttifakı tarafına geçen Sinan Oğan isminin, İstanbul Büyükşehir Belediye'si için anılması videonun dikkat çeken noktalarından biri oldu.  Birçok kez Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına  aday olacağı iddia edilen Murat Kurum'un videoda yine 'Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı' olarak gösterilmesi bir diğer dikkat çeken nokta oldu.  Kurum, daha önceden de Antalya'da çeşitli faaliyetlerde bulunmuş ve ziyaretler gerçekleştirmişti.  Kurum'un bu ziyaretlerinin arkasında, şehrin nabzını yoklamak ve olası bir adaylıkta kazanma ihtimalini görmek olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyordu. 
AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde birçok büyükşehiri kaybetmesi üzerine, 2024 yerel seçimlerine çok daha güçlü isimlerle gireceği konuşuluyordu. Sosyal medyada yayınlanan ve AKP'nin sızdırdığı öne sürülen bir video, "kulislerde konuşulan iddialar doğru mu" sorusunu sordurdu.

Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için partiler kolları sıvadı. Özellikle AKP kanadı, son yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybetmesi üzerine seçime çok daha sıkı hazırlandı. Bu hazırlıklardan bazıları ortaya çıkarken bazıları ise iddia olarak kaldı. 

AKP'NİN 7 BÜYÜKŞEHİR ADAYI
Sosyal medyada paylaşılan ve AKP'nin sızdırdırdığı iddia edilen bir video, bazı iddiaların gerçekleşme ihtimalini güçlendirdi. Çeşitli sayfalarca yayılan videoya göre AKP'nin 7 büyükşehirde göstereceği adaylar şöyle;
Hulusi Akar- Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı
Sinan Oğan- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı
Süleyman Soylu- İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı
Mustafa Varank- Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı
Mevlüt Çavuşoğlu- Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı
Murat Kurum- Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı
Ömer Çelik- Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı

MURAT KURUM ANTALYA İÇİN DÜŞÜNÜLÜYOR
Mart 2023'te ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren sonrasında ise Cumhur İttifakı tarafına geçen Sinan Oğan isminin, İstanbul Büyükşehir Belediye'si için anılması videonun dikkat çeken noktalarından biri oldu. 
Birçok kez Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına  aday olacağı iddia edilen Murat Kurum'un videoda yine ' Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı' olarak gösterilmesi bir diğer dikkat çeken nokta oldu. 
Kurum, daha önceden de Antalya'da çeşitli faaliyetlerde bulunmuş ve ziyaretler gerçekleştirmişti.  Kurum'un bu ziyaretlerinin arkasında, şehrin nabzını yoklamak ve olası bir adaylıkta kazanma ihtimalini görmek olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyordu. 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.