‘Akrep Nalan’ vefat etti

SİYASET 29.06.2021 - 09:43, Güncelleme: 29.06.2021 - 09:43
 

‘Akrep Nalan’ vefat etti

12 Eylül askeri darbesi öncesi bir dizi silahlı eylemde yer alan ve dönemin medyası tarafından ‘Akrep Nalan’ olarak lanse edilen Nalan Duman vefat etti.

haberimizvar.net-  12 Eylül öncesi gazetelerin ‘Akrep Nalan’ olarak lanse ettiği Nalan Duman, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gören Duman’ın cenazesi Turgutlu kabristanında toprağa verildi. 12 Eylül öncesi sol hareketler içindeki “Kasabalılar” adıyla tanınan grupta yer alan Nalan Duman, gözaltında işkence gören arkadaşlarını kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte 8 Nisan 1979’da Manisa Turgutlu polis karakolunu basmıştı. O dönem kamuoyunda çok konuşulan bir dizi eylem daha gerçekleştiren “Kasabalılar” grubu 1980 askeri darbesiyle birlikte dağılmıştı. Darbenin lideri Kenan Evren yıllar sonra “En çok nerede zorlandınız?” sorusuna, “Karadeniz’de Fatsa, Batı’da ise Turgutlu bizi çok zorladı” demişti.  ANISINI YAŞATACAĞIZ Nalan Duman’ın vefatı üzerine bir mesaj yayınlayan Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), “Değerli yoldaşımız, sosyalist mücadelenin öncülerinden, 1970’li yılların Akrep Nalan’ı, derneğimizin onur üyesi Nalan Duman, Manisa Turgutlu’da hastalığa yenik düştü. Devrimci mücadele ve sosyalizm için verdiği emekleri unutmayacağız. Emekçi halkların gönlünde ve mücadelesinde hep yaşayacak. Yoldaşlarımızın, dostlarımızın ve tüm aile fertlerinin başı sağ olsun. Mücadelesini ve anısını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
12 Eylül askeri darbesi öncesi bir dizi silahlı eylemde yer alan ve dönemin medyası tarafından ‘Akrep Nalan’ olarak lanse edilen Nalan Duman vefat etti.

haberimizvar.net-   12 Eylül öncesi gazetelerin ‘Akrep Nalan’ olarak lanse ettiği Nalan Duman, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gören Duman’ın cenazesi Turgutlu kabristanında toprağa verildi. 12 Eylül öncesi sol hareketler içindeki “Kasabalılar” adıyla tanınan grupta yer alan Nalan Duman, gözaltında işkence gören arkadaşlarını kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte 8 Nisan 1979’da Manisa Turgutlu polis karakolunu basmıştı. O dönem kamuoyunda çok konuşulan bir dizi eylem daha gerçekleştiren “Kasabalılar” grubu 1980 askeri darbesiyle birlikte dağılmıştı. Darbenin lideri Kenan Evren yıllar sonra “En çok nerede zorlandınız?” sorusuna, “Karadeniz’de Fatsa, Batı’da ise Turgutlu bizi çok zorladı” demişti. 

ANISINI YAŞATACAĞIZ

Nalan Duman’ın vefatı üzerine bir mesaj yayınlayan Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), “Değerli yoldaşımız, sosyalist mücadelenin öncülerinden, 1970’li yılların Akrep Nalan’ı, derneğimizin onur üyesi Nalan Duman, Manisa Turgutlu’da hastalığa yenik düştü. Devrimci mücadele ve sosyalizm için verdiği emekleri unutmayacağız. Emekçi halkların gönlünde ve mücadelesinde hep yaşayacak. Yoldaşlarımızın, dostlarımızın ve tüm aile fertlerinin başı sağ olsun. Mücadelesini ve anısını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.