Akşener: Antalya esnafı perişan

GÜNDEM 29.01.2020 - 11:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Akşener: Antalya esnafı perişan

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’deki grup toplantısında Antalya’da ki iki günlük ziyaretini ve Antalyalı kamyoncuları anlattı. Akşener, “Turizm cenneti Antalya’da esnaf perişan” dedi.

haberimizvar.net-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında şunları kaydetti: “Antalya ziyaretimizde kamyoncularımızla da dertleştik. Bir devleti yönetenler, milletinin feryadına kayıtsız kaldıkça dertler büyür, içinden çıkılamaz bir hale gelir. Yaraları sarmak için seferber olan bu kardeşlerimizin yaralarına, kimse kulak asmıyor. Gösterdikleri gayret üzerine, burada onların sorunlarından bahsetmek boynumuzun borcudur. Neler anlatıyorlar neler. Biri diyor ki; ‘Halimiz üstümüzden belli. Lastik olmuş 3 bin lira. Bir tabak yemek 10 liraydı, 25 lira oldu. Bir çay 1 liraydı, 1 lira 75 kuruş oldu. Altından kalkamıyoruz. 28 yaşındayım ama sıkıntıdan stresten 58 yaşında görünüyorum. Kendimi mi yakayım?’ diyor. TEK TEK DİLE GETİRDİ Bir başka şoför kardeşimiz diyor ki; ‘İzmir’den Aydın’a 550 lira. 50 lira komisyon, 350 lira mazot. Lastiği var, sigortası var, arızası var. Dönüşte iş buldun buldun, bulamazsan cepten gidiyor. Hepimizin maliyeye borcu var. Benim 150 bin lira borcum var. Bir şoföre 24 bin lira trafik cezası gelir mi? Biz nasıl iş yapacağız?’ diyor. Bir başkası diyor ki; ‘Belgelere yapılan zamma bir bakın, Allah aşkına. Biz zaten perişanız da, artık daha mesleğe girerken boğazımıza çöküyorlar. Avrupa gibi olalım diye, yeni uygulamalarla sırtımızdaki yükü artırıyorlar ama, Afrika şartlarında yaşıyoruz, kimsenin umurunda değil. VATANDAŞIN GÜNDEMİ BAMBAŞKA İktidara sesleniyorum; Bu feryadı duyun. Milletin kesesindeki parayı oraya buraya savuracağınıza, mesela takograf konusunda, hiç olmazsa yükün bir bölümünü siz üstlenin, şoför kardeşlerimiz biraz nefes alsın. Dava arkadaşlarım; İki günlük ziyaretimizde kiminle konuştuysak, dertler ortak. İnsanımız geçinemiyor, tencereler kaynamıyor, ay sonu gelmiyor, gencimiz işsiz, gencimiz umutsuz. Turizm cenneti Antalya’da esnaf perişan. Her şey dahil sistemi, zincir marketler, getirilen yeni vergi yükleri insanımızın belini bükmüş. İktidar ve küçük ortağı suni gündemler yaratma peşinde koşadursun, vatandaşın gerçek gündemi bambaşka.”      
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’deki grup toplantısında Antalya’da ki iki günlük ziyaretini ve Antalyalı kamyoncuları anlattı. Akşener, “Turizm cenneti Antalya’da esnaf perişan” dedi.

haberimizvar.net-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında şunları kaydetti: “Antalya ziyaretimizde kamyoncularımızla da dertleştik. Bir devleti yönetenler, milletinin feryadına kayıtsız kaldıkça dertler büyür, içinden çıkılamaz bir hale gelir. Yaraları sarmak için seferber olan bu kardeşlerimizin yaralarına, kimse kulak asmıyor. Gösterdikleri gayret üzerine, burada onların sorunlarından bahsetmek boynumuzun borcudur. Neler anlatıyorlar neler. Biri diyor ki; ‘Halimiz üstümüzden belli. Lastik olmuş 3 bin lira. Bir tabak yemek 10 liraydı, 25 lira oldu. Bir çay 1 liraydı, 1 lira 75 kuruş oldu. Altından kalkamıyoruz. 28 yaşındayım ama sıkıntıdan stresten 58 yaşında görünüyorum. Kendimi mi yakayım?’ diyor.

TEK TEK DİLE GETİRDİ

Bir başka şoför kardeşimiz diyor ki; ‘İzmir’den Aydın’a 550 lira. 50 lira komisyon, 350 lira mazot. Lastiği var, sigortası var, arızası var. Dönüşte iş buldun buldun, bulamazsan cepten gidiyor. Hepimizin maliyeye borcu var. Benim 150 bin lira borcum var. Bir şoföre 24 bin lira trafik cezası gelir mi? Biz nasıl iş yapacağız?’ diyor. Bir başkası diyor ki; ‘Belgelere yapılan zamma bir bakın, Allah aşkına. Biz zaten perişanız da, artık daha mesleğe girerken boğazımıza çöküyorlar. Avrupa gibi olalım diye, yeni uygulamalarla sırtımızdaki yükü artırıyorlar ama, Afrika şartlarında yaşıyoruz, kimsenin umurunda değil.

VATANDAŞIN GÜNDEMİ BAMBAŞKA

İktidara sesleniyorum; Bu feryadı duyun. Milletin kesesindeki parayı oraya buraya savuracağınıza, mesela takograf konusunda, hiç olmazsa yükün bir bölümünü siz üstlenin, şoför kardeşlerimiz biraz nefes alsın. Dava arkadaşlarım; İki günlük ziyaretimizde kiminle konuştuysak, dertler ortak. İnsanımız geçinemiyor, tencereler kaynamıyor, ay sonu gelmiyor, gencimiz işsiz, gencimiz umutsuz. Turizm cenneti Antalya’da esnaf perişan. Her şey dahil sistemi, zincir marketler, getirilen yeni vergi yükleri insanımızın belini bükmüş. İktidar ve küçük ortağı suni gündemler yaratma peşinde koşadursun, vatandaşın gerçek gündemi bambaşka.”  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.