Akşener'den sonra O da talip oldu

SİYASET 02.11.2021 - 18:15, Güncelleme: 02.11.2021 - 18:15
 

Akşener'den sonra O da talip oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "başbakanlığa adayım" çıkışının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da başbakanlığa aday olacağı açıklandı.

haberimizvar.net- Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Trabzon'da İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ, İYİ Parti lideri  Meral Akşener'in ardından, "parlamenter sisteme geçilmesi ile birlikte Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığa aday olacağını" duyurdu. "BİRİNCİ PARTİ OLMAK İSTİYORUZ" 61 Saat'te yer alan habere göre Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bu süreç yürürken biz Gelecek Partisi olarak partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. 50+1'e değil 55 milyon seçmene hitap etmek istiyoruz. Eğer o süreç geldiğinde oturur açıklarız. Her parti kendi liderinin aday olmasını ister. Davutoğlu başarılı bir siyasetçidir. Başarılı bir devlet adamıdır, değerli bir bilim adamıdır, iyi bir aile reisidir. Cumhurbaşkanlığı yapmasını isteriz ama biz parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Cumhurbaşkanlığını geçici olarak birinin yapması gerekmektedir. Ardından da parlamenter sistemde başbakan olmak istiyoruz." şeklinde ifade etti. "2-3 YIL SONRA KOZLARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ" Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun istifasıyla ilgili AKP'yi kızdıracak ifadeler kullanan Özdağ, "Türkiye 2-3 yıl sonra bu sisteme geçecek ve esas orada kozlarımızı paylaşacağız. Sayın Davutoğlu'nun yeniden gasp edilen hakkının millet tarafından iade itibarla verilmesini düşünüyoruz ve milletimiz de verecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "başbakanlığa adayım" çıkışının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da başbakanlığa aday olacağı açıklandı.

haberimizvar.net- Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Trabzon'da İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ, İYİ Parti lideri  Meral Akşener'in ardından, "parlamenter sisteme geçilmesi ile birlikte Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığa aday olacağını" duyurdu.

"BİRİNCİ PARTİ OLMAK İSTİYORUZ"

61 Saat'te yer alan habere göre Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bu süreç yürürken biz Gelecek Partisi olarak partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. 50+1'e değil 55 milyon seçmene hitap etmek istiyoruz. Eğer o süreç geldiğinde oturur açıklarız. Her parti kendi liderinin aday olmasını ister. Davutoğlu başarılı bir siyasetçidir. Başarılı bir devlet adamıdır, değerli bir bilim adamıdır, iyi bir aile reisidir. Cumhurbaşkanlığı yapmasını isteriz ama biz parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Cumhurbaşkanlığını geçici olarak birinin yapması gerekmektedir. Ardından da parlamenter sistemde başbakan olmak istiyoruz." şeklinde ifade etti.

"2-3 YIL SONRA KOZLARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun istifasıyla ilgili AKP'yi kızdıracak ifadeler kullanan Özdağ, "Türkiye 2-3 yıl sonra bu sisteme geçecek ve esas orada kozlarımızı paylaşacağız. Sayın Davutoğlu'nun yeniden gasp edilen hakkının millet tarafından iade itibarla verilmesini düşünüyoruz ve milletimiz de verecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.