Aksoy’dan atama tepkisi

YEREL 14.03.2021 - 13:42, Güncelleme: 14.03.2021 - 13:42
 

Aksoy’dan atama tepkisi

İyi Parti Antalya İli Eğitim Politikaları Başkanı Türkan Aksoy, Finike’de bazı köy okullarında, imam eşlerinin öğretmen olarak görevlendirilmesine tepki gösterdi.

haberimizvar.net Yazılı açıklama yapan İYİ Parti Antalya İli Eğitim Politikaları Başkanı Türkan Aksoy, şunları söyledi: “Atama bekleyen 2020 KPSS sınavına giren öğretmen sayısı 439 bindir. Milli Eğitim Bakanlığının 2021 için açıkladığı öğretmen ihtiyacı sayısı 109 bindir.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen atanacağını müjdeledi.2021 yılında en az 60 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi gerekir. Finike İlçe Milli Eğitim müdürü imam eşlerini çocuklar mağdur olmasın diye görevlendirdik dedi. Sadece gözlerin göründüğü çarşafla ders verilmesi, milli eğitim müfredatında laik eğitim verilmesine aykırıdır. İyi Parti olarak düşüncemiz şudur ki eğitimin liyakatli ellerde olması hayati öneme sahip olması çok önemlidir. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erden'den bu konuyla ilgili en yakın zamanda açıklama bekliyoruz.”
İyi Parti Antalya İli Eğitim Politikaları Başkanı Türkan Aksoy, Finike’de bazı köy okullarında, imam eşlerinin öğretmen olarak görevlendirilmesine tepki gösterdi.

haberimizvar.net

Yazılı açıklama yapan İYİ Parti Antalya İli Eğitim Politikaları Başkanı Türkan Aksoy, şunları söyledi: “Atama bekleyen 2020 KPSS sınavına giren öğretmen sayısı 439 bindir. Milli Eğitim Bakanlığının 2021 için açıkladığı öğretmen ihtiyacı sayısı 109 bindir.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen atanacağını müjdeledi.2021 yılında en az 60 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi gerekir. Finike İlçe Milli Eğitim müdürü imam eşlerini çocuklar mağdur olmasın diye görevlendirdik dedi. Sadece gözlerin göründüğü çarşafla ders verilmesi, milli eğitim müfredatında laik eğitim verilmesine aykırıdır. İyi Parti olarak düşüncemiz şudur ki eğitimin liyakatli ellerde olması hayati öneme sahip olması çok önemlidir. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erden'den bu konuyla ilgili en yakın zamanda açıklama bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.