Alanya Limanı’na modacı atandı

GÜNDEM 02.07.2021 - 14:20, Güncelleme: 02.07.2021 - 14:20
 

Alanya Limanı’na modacı atandı

Alanya Liman İşletmeleri yönetim kurulu üyeliğine stilist Esma Ataç Beki’nin atanması tepki çekti. Denizcilikle ilgisi olmayan Ataç’ın mesleği listede, ‘iş kadını’ olarak yer aldı.

haberimizvar.net- Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne bağlı olan ve özelleştirilen 11 limana Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca atanan yönetim kurulu üyelerinin son listesi, TBMM KİT Komisyonu’na gönderildi. Atanan bu üyelerden 4’ünün AKP eski milletvekili ya da belediye başkan adayı ve ilçe başkanı, 2’sinin Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı, birinin Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanı ve 3’ünün de kamu görevlisi olduğu belirlendi. ATAMALARDA YENİ ‘MODA’ Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Alidaş Alanya Liman İşletmeleri yönetim kurulu üyeliğine ise moda giysi tasarımcısı Esma Ataç Beki atandı. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı da olan Ataç’ın mesleği listede, ‘iş kadını’ olarak yer aldı. DENİZCİLİKLE İLGİLERİ YOK CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM KİT Komisyonu toplantısında da bugün itibarıyla limanlarda görevli yönetim kurulu üyelerinin isimlerini istedi. Genel Müdürlük CHP’li vekil Sertel’e yazılı olarak cevap gönderdi. Sertel listedeki isimlerin hiçbirinin denizcilikle ilgisi olmadığını belirterek, “Yandaşlar yönetim kurulu üyesi yapılmış” dedi. Yönetim kurulu üyeleri o kişilere ek ücret sağlamak için atandığını ifade eden Sertel, “Özelleştirilen limanlarda Denizcilik İşletmelerinin haklarını koruyup gözetmek için değil, o kişilere ek ücret sağlamak için verilmiş. Nerede kaldı liyakat?” diye sordu. İŞTE ATANANLARIN LİSTESİ Hopa Limanı: AKP eski Milletvekili Necip Kalkan Trabzon Limanı: AKP eski Milletvekili Hüseyin Özbakır Sinop Limanı: AKP Güngören Belediye Başkan adayı Haşim Taşkıran Rize Limanı: AKP Bakırköy eski İlçe Başkanı Mahmut Gürcan Alanya Limanı: İş kadını stilist Esma Ataç Beki Marmaris Limanı: Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın Ege Limanı: Cbşk Özel Kalem Müdür Yardımcısı Recep Çevik Çeşme Limanı: Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız Dikili Limanı: Özelleştirme İdaresi Proje Grup Başkanı Mehmet Kara Antalya Limanı: Özelleştirme İdaresi Hukuk Müşaviri Mehmet Kılcı Giresun Limanı: Hazine-Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yrd. Ali Mercan Aydın. 
Alanya Liman İşletmeleri yönetim kurulu üyeliğine stilist Esma Ataç Beki’nin atanması tepki çekti. Denizcilikle ilgisi olmayan Ataç’ın mesleği listede, ‘iş kadını’ olarak yer aldı.

haberimizvar.net- Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne bağlı olan ve özelleştirilen 11 limana Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca atanan yönetim kurulu üyelerinin son listesi, TBMM KİT Komisyonu’na gönderildi. Atanan bu üyelerden 4’ünün AKP eski milletvekili ya da belediye başkan adayı ve ilçe başkanı, 2’sinin Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı, birinin Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanı ve 3’ünün de kamu görevlisi olduğu belirlendi.

ATAMALARDA YENİ ‘MODA’

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Alidaş Alanya Liman İşletmeleri yönetim kurulu üyeliğine ise moda giysi tasarımcısı Esma Ataç Beki atandı. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı da olan Ataç’ın mesleği listede, ‘iş kadını’ olarak yer aldı.

DENİZCİLİKLE İLGİLERİ YOK

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM KİT Komisyonu toplantısında da bugün itibarıyla limanlarda görevli yönetim kurulu üyelerinin isimlerini istedi. Genel Müdürlük CHP’li vekil Sertel’e yazılı olarak cevap gönderdi. Sertel listedeki isimlerin hiçbirinin denizcilikle ilgisi olmadığını belirterek, “Yandaşlar yönetim kurulu üyesi yapılmış” dedi. Yönetim kurulu üyeleri o kişilere ek ücret sağlamak için atandığını ifade eden Sertel, “Özelleştirilen limanlarda Denizcilik İşletmelerinin haklarını koruyup gözetmek için değil, o kişilere ek ücret sağlamak için verilmiş. Nerede kaldı liyakat?” diye sordu.

İŞTE ATANANLARIN LİSTESİ

Hopa Limanı: AKP eski Milletvekili Necip Kalkan
Trabzon Limanı: AKP eski Milletvekili Hüseyin Özbakır
Sinop Limanı: AKP Güngören Belediye Başkan adayı Haşim Taşkıran
Rize Limanı: AKP Bakırköy eski İlçe Başkanı Mahmut Gürcan
Alanya Limanı: İş kadını stilist Esma Ataç Beki
Marmaris Limanı: Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın
Ege Limanı: Cbşk Özel Kalem Müdür Yardımcısı Recep Çevik
Çeşme Limanı: Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız
Dikili Limanı: Özelleştirme İdaresi Proje Grup Başkanı Mehmet Kara
Antalya Limanı: Özelleştirme İdaresi Hukuk Müşaviri Mehmet Kılcı
Giresun Limanı: Hazine-Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yrd. Ali Mercan Aydın. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.