Alanya 'Sporun Akdeniz Spor Başkenti' ödülünü aldı

SPOR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.12.2023 - 13:21, Güncelleme: 08.12.2023 - 13:21
 

Alanya 'Sporun Akdeniz Spor Başkenti' ödülünü aldı

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından Alanya'ya verilen 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'nü, Brüksel'de düzenlenen törenle Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teslim aldı.

haberimizvar.net- Dünya çapında 5 binden fazla yerel yönetimin üye olduğu, Avrupa Birliği ve UNESCO'nun resmi partneri olan ACES Europe - Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından şehirlerdeki spor tesisleri, spor organizasyonları, spor aktiviteleri ve sporu özendirme politikaları gibi geniş kapsamlı yapılan değerlendirme sonucu Alanya, 2024 Akdeniz Spor Başkenti seçildi. 2024 yılı boyunca tüm dünyada 'Akdeniz Spor Başkenti' olarak anılacak olan Alanya; Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve kurumların yaptığı çalışmalarla bu anlamlı ödüle layık görüldü.  KAYMAKAM ÜRKMEZER VE BAŞKAN YÜCEL BÜYÜK ÖDÜLÜ TESLİM ALDILAR ACES ödülleri Avrupa Birliği'nin merkezi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu binasında düzenlen gala ile sahiplerini buldu. Ödül törenine Alanya'yı temsilen Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Belediye Spor Müdürü Levent Uğur katıldı. 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'nü ACES Başkanı Gian Francesco Lupattelli, Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel'e sahnede takdim etti ve çalışmalarından dolayı tebrik etti. Yapılan gala ile Alanya tüm dünyaya 'Akdeniz Spor Başkenti' olarak ilan edildi. BAŞKAN YÜCEL: ÇALIŞMALARIMIZI BU ANLAMLI ÖDÜLLE TAÇLANDIRMIŞ OLDUK Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ödülle ilgili açıklama yaptı. Başkan Yücel, "Sporun ve sporcunun dostu vizonu ile göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Alanya'mızı bir spor kentine dönüştürdük. Ulusal ve uluslararası 100'ün üzerinde birçok spor organizasyonuna Alanya olarak ev sahipliği yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla spor tesislerimizin sayısını ve kalitesini de arttırarak ülke standartlarının bile üzerine taşıdık. Yeni hayata geçireceğimiz Oba Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu Projemiz de tamamlanınca tesislerimize bir yenisini daha eklemiş olacağız ve bölgenin en büyük, en kapsamlı spor tesisi Alanya'mızda olacak. Bisiklet yollarımız ve daha birçok spor yatırımlarımızla kentimizdeki vatandaşlarımızı da sporla buluşturduk. Tüm bu çalışmalarımızı büyük ve anlamlı bir ödül ile bugün taçlandırmış olduk. Akdeniz'de bulunan tüm ülkelerin arasından 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'müzü Alanya'mıza kazandırmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Başta bu ödülü birlikte teslim aldığımız Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer olmak üzere, Alanya'da spora ve sporcularımıza katkı sağlayan, destek olan tüm kurumlarımıza, Alanya Belediyespor Kulübü'müz ve tüm spor kulüplerimize, dernek ve STK'larımıza teşekkür ediyorum. Bu ödülü tüm şehrimize armağan ediyorum. 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'müz hayırlı uğurlu olsun. Bu gurur hepimizin" dedi. 
Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından Alanya'ya verilen 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'nü, Brüksel'de düzenlenen törenle Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teslim aldı.

haberimizvar.net- Dünya çapında 5 binden fazla yerel yönetimin üye olduğu, Avrupa Birliği ve UNESCO'nun resmi partneri olan ACES Europe - Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından şehirlerdeki spor tesisleri, spor organizasyonları, spor aktiviteleri ve sporu özendirme politikaları gibi geniş kapsamlı yapılan değerlendirme sonucu Alanya, 2024 Akdeniz Spor Başkenti seçildi. 2024 yılı boyunca tüm dünyada 'Akdeniz Spor Başkenti' olarak anılacak olan Alanya; Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve kurumların yaptığı çalışmalarla bu anlamlı ödüle layık görüldü. 

KAYMAKAM ÜRKMEZER VE BAŞKAN YÜCEL BÜYÜK ÖDÜLÜ TESLİM ALDILAR

ACES ödülleri Avrupa Birliği'nin merkezi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu binasında düzenlen gala ile sahiplerini buldu. Ödül törenine Alanya'yı temsilen Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Belediye Spor Müdürü Levent Uğur katıldı. 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'nü ACES Başkanı Gian Francesco Lupattelli, Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel'e sahnede takdim etti ve çalışmalarından dolayı tebrik etti. Yapılan gala ile Alanya tüm dünyaya 'Akdeniz Spor Başkenti' olarak ilan edildi.

BAŞKAN YÜCEL: ÇALIŞMALARIMIZI BU ANLAMLI ÖDÜLLE TAÇLANDIRMIŞ OLDUK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ödülle ilgili açıklama yaptı. Başkan Yücel, "Sporun ve sporcunun dostu vizonu ile göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Alanya'mızı bir spor kentine dönüştürdük. Ulusal ve uluslararası 100'ün üzerinde birçok spor organizasyonuna Alanya olarak ev sahipliği yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla spor tesislerimizin sayısını ve kalitesini de arttırarak ülke standartlarının bile üzerine taşıdık. Yeni hayata geçireceğimiz Oba Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu Projemiz de tamamlanınca tesislerimize bir yenisini daha eklemiş olacağız ve bölgenin en büyük, en kapsamlı spor tesisi Alanya'mızda olacak. Bisiklet yollarımız ve daha birçok spor yatırımlarımızla kentimizdeki vatandaşlarımızı da sporla buluşturduk. Tüm bu çalışmalarımızı büyük ve anlamlı bir ödül ile bugün taçlandırmış olduk. Akdeniz'de bulunan tüm ülkelerin arasından 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'müzü Alanya'mıza kazandırmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Başta bu ödülü birlikte teslim aldığımız Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer olmak üzere, Alanya'da spora ve sporcularımıza katkı sağlayan, destek olan tüm kurumlarımıza, Alanya Belediyespor Kulübü'müz ve tüm spor kulüplerimize, dernek ve STK'larımıza teşekkür ediyorum. Bu ödülü tüm şehrimize armağan ediyorum. 2024 Akdeniz Spor Başkenti Ödülü'müz hayırlı uğurlu olsun. Bu gurur hepimizin" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.