Alanya'da El Sanatları Sokakları sezona hazırlanıyor

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2024 - 16:21, Güncelleme: 12.01.2024 - 16:21
 

Alanya'da El Sanatları Sokakları sezona hazırlanıyor

Alanya Belediyesi tarafından evde ürettiği el sanatları ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar için kurulan El Sanatları Sokakları ile ilgili sezon öncesi toplantı yapıldı.

  haberimizvar.net- El emeği ürün yapan kadınlar, engelli vatandaşlar ve şehit yakınlarının öncelikli olarak faydalandırıldığı, iş ve istihdamın amaçlandığı El Sanatları Sokaklarında yeni sezon hazırlıkları başladı. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan kura sonucu yerleşimleri tamamlanan kayıtlı el sanatları sakinleri sezon öncesi uygulamalar hakkında bilgi aldılar.    “TURİZM, İSTİHDAM VE EL SANATLARI DESTEKLENİYOR ”    Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Alanya Belediyesi olarak sanat sokaklarında özellikle kadın üreticileri ve ihtiyaç sahibi kişilere istihdam sağlamak, el sanatları ile Alanya’yı tanıtan ürünleri turizme kazandırmak ve el sanatlarını desteklemek amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yer tahsisi sonrası Müdürlüğümüz bünyesindeki görevli arkadaşlarımız denetimlerini gerçekleştiriyor ve sezon boyu kuruluş amacına uygun çalışmalarını yerinde kontrol ediyoruz” dedi.    ALANYA EL SANATLARI SOKAKLARINDA 225 KİŞİYE İSTİHDAM    Alanya Belediyesi El Sanatları Sokaklarında Alanya yöresel sanatları, geleneksel sanatlar, el işi, örgü takı ve hediyelik eşyalar gibi el emeği ürünlerin yapılması ve satışı sağlanıyor. Alanya Belediyesi düzenlemiş olduğu El Sanatları Sokaklarında 225 kişiye iş imkânı sağlarken yapılan yeni düzenlemelerle sanat sokakları sezona hazırlanıyor.    8 BÖLGEDE EL SANATI ÜRÜNLERİNE ULAŞMA İMKANI   Şehirde İskele Sanat Sokağı, Damlataş Sanat Sokağı, Mahmutlar Sanat Sokağı, Konaklı Sanat Sokağı, Balık Hali Sanat Tezgâhları, Oba Sanat Sokağı, Oba Cumhuriyet Halı Saha Önü Sanat Tezgâhları, Hacet Yürüyüş Yolu Sanat Tezgahları olmak üzere 8 bölgede el sanatları satış alanlarına oluşturuldu.
Alanya Belediyesi tarafından evde ürettiği el sanatları ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar için kurulan El Sanatları Sokakları ile ilgili sezon öncesi toplantı yapıldı.

  haberimizvar.net- El emeği ürün yapan kadınlar, engelli vatandaşlar ve şehit yakınlarının öncelikli olarak faydalandırıldığı, iş ve istihdamın amaçlandığı El Sanatları Sokaklarında yeni sezon hazırlıkları başladı. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan kura sonucu yerleşimleri tamamlanan kayıtlı el sanatları sakinleri sezon öncesi uygulamalar hakkında bilgi aldılar. 


  “TURİZM, İSTİHDAM VE EL SANATLARI DESTEKLENİYOR ” 
  Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Alanya Belediyesi olarak sanat sokaklarında özellikle kadın üreticileri ve ihtiyaç sahibi kişilere istihdam sağlamak, el sanatları ile Alanya’yı tanıtan ürünleri turizme kazandırmak ve el sanatlarını desteklemek amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yer tahsisi sonrası Müdürlüğümüz bünyesindeki görevli arkadaşlarımız denetimlerini gerçekleştiriyor ve sezon boyu kuruluş amacına uygun çalışmalarını yerinde kontrol ediyoruz” dedi. 


  ALANYA EL SANATLARI SOKAKLARINDA 225 KİŞİYE İSTİHDAM 
  Alanya Belediyesi El Sanatları Sokaklarında Alanya yöresel sanatları, geleneksel sanatlar, el işi, örgü takı ve hediyelik eşyalar gibi el emeği ürünlerin yapılması ve satışı sağlanıyor. Alanya Belediyesi düzenlemiş olduğu El Sanatları Sokaklarında 225 kişiye iş imkânı sağlarken yapılan yeni düzenlemelerle sanat sokakları sezona hazırlanıyor. 


  8 BÖLGEDE EL SANATI ÜRÜNLERİNE ULAŞMA İMKANI
  Şehirde İskele Sanat Sokağı, Damlataş Sanat Sokağı, Mahmutlar Sanat Sokağı, Konaklı Sanat Sokağı, Balık Hali Sanat Tezgâhları, Oba Sanat Sokağı, Oba Cumhuriyet Halı Saha Önü Sanat Tezgâhları, Hacet Yürüyüş Yolu Sanat Tezgahları olmak üzere 8 bölgede el sanatları satış alanlarına oluşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.