Alanya'da ipek böcekçiliği büyük gelişme gösterdi

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2024 - 13:02, Güncelleme: 15.03.2024 - 13:02
 

Alanya'da ipek böcekçiliği büyük gelişme gösterdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Alanya ilçesinde Sapadere Mahallesi’ni ipekböcekçiliği üretim merkezi yapma hedefiyle açtığı ‘İpek Evi’ üretim merkezi faaliyetlerini sürdürüyor. İpek Evi’nde düzenlenen törenle İpek böcekçiliğine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Sapadere Mahallesi’nde ipek böcekçiliği kültürünü yeniden canlandırmak, bölgede istihdamı artırarak köylere geri dönüşe katkı sağlamak için eski köy okulunu restore ederek, ‘İpek Evi’ üretim merkezine dönüştürmüştü.  Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Sapadere’ye kazandırılan İpek Evi yılbaşından itibaren eğitim çalışmalarıyla faaliyetlerine devam ediyor.  KÜLTÜR YENİDEN CANLANACAK İpek Evi’nde geçmişten günümüze Alanya’da İpek ve İpek Böcekçiliği’ne destek veren sivil toplum örgütleri ve şahıslar için tören yapıldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürü Saadet Tuğrul, İpek Evi’nin bölge halkına istihdam sağlayarak kültürü yeniden canlandıracağını söyledi.  KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERİLDİ Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci de “Yöre halkının kültürel değerlerine sahip çıkması, tarımda ve hayvancılık konusunda eğitim alarak en verimli üretimi sağlamaları ve ürettikleri ürünleri pazarlama alanının artması amacı ile Sapadere İpek Evi’ni açtık. Bugüne kadar Alanya’da İpek Böcekçiliği’ne destek veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve şahıslara teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından ipek böcekçiliğinin Alanya’da bugünlere gelmesinde katkı sağlayanlara plaket verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Alanya ilçesinde Sapadere Mahallesi’ni ipekböcekçiliği üretim merkezi yapma hedefiyle açtığı ‘İpek Evi’ üretim merkezi faaliyetlerini sürdürüyor. İpek Evi’nde düzenlenen törenle İpek böcekçiliğine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Sapadere Mahallesi’nde ipek böcekçiliği kültürünü yeniden canlandırmak, bölgede istihdamı artırarak köylere geri dönüşe katkı sağlamak için eski köy okulunu restore ederek, ‘İpek Evi’ üretim merkezine dönüştürmüştü. 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Sapadere’ye kazandırılan İpek Evi yılbaşından itibaren eğitim çalışmalarıyla faaliyetlerine devam ediyor. 


KÜLTÜR YENİDEN CANLANACAK
İpek Evi’nde geçmişten günümüze Alanya’da İpek ve İpek Böcekçiliği’ne destek veren sivil toplum örgütleri ve şahıslar için tören yapıldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürü Saadet Tuğrul, İpek Evi’nin bölge halkına istihdam sağlayarak kültürü yeniden canlandıracağını söyledi. 


KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci de “Yöre halkının kültürel değerlerine sahip çıkması, tarımda ve hayvancılık konusunda eğitim alarak en verimli üretimi sağlamaları ve ürettikleri ürünleri pazarlama alanının artması amacı ile Sapadere İpek Evi’ni açtık. Bugüne kadar Alanya’da İpek Böcekçiliği’ne destek veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve şahıslara teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından ipek böcekçiliğinin Alanya’da bugünlere gelmesinde katkı sağlayanlara plaket verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.