Alanya'da sıfır atık eğitim seferberliği

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2024 - 16:48, Güncelleme: 30.01.2024 - 16:48
 

Alanya'da sıfır atık eğitim seferberliği

Alanya Belediyesi’nin Sıfır Atık Eğitim Seferberliği Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca örnek projeler arasındaki yerini aldı. Alanya Belediyesi’nin Sıfır Atık uygulamaları, resmi web sitesinde yayınlanmaya başladı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Alanya Belediyesi tarafından titizlikle yürütülen, Alanya Belediyesi’ne ödüller kazandıran Sıfır Atık çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık uygulamalarının yer aldığı resmi internet sitesinde örnek projeler arasında gösterilmeye başlandı. Sürdürülebilir, yaşanabilir ve çevreci bir doğa hedefiyle başlatılan projeyi başarıyla yürüten Alanya Belediyesi, geçmişte yürüttüğü çalışmalarla da ödülden ödüle koştu.    ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM BAKANLIĞI DEĞİŞİKLİĞİ ÖRNEK GÖSTERDİ  Geçmişte pek çok ödül alma başarısı gösteren Alanya Belediyesi, son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından örnek belediyeler listesinde de kendisine yer buldu. Bakanlığa bağlı sifiratik.gov.tr adresinde Alanya Belediyesi, Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri listesinde Sıfır Atık Eğitim Seferberliği Projesi ile örnek gösterilen bir belediye oldu.  ÖDÜLÜ EMİNE ERDOĞAN TAKDİM ETMİŞTİ  2019 yılında Sıfır Atık Yerel Yönetimler Ödülü’nü Alanya Belediyesi’ni temsilen Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, bizzat sıfır atık projelerinin Türkiye’deki mimarı ve öncüsü Emine Erdoğan’ın elinden almıştı. Yine 2017 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Geri Dönüşüm Uygulamalarında Türkiye’deki en başarılı 6 belediyeden biri seçildi.    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA ÖDÜL Çevresel sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında yıllardır önemli çalışmalar yürütmekte olan ve bu konuda öncü bir rol üstlenen Alanya Belediyesi, Alanya’nın doğal güzelliklerini koruma misyonu ile ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve sıfır atık hedeflerine ulaşma konusunda da Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’ndan (ÇEVKO) teşekkür plaketi aldı. Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara verilen ödüller kapsamında Alanya Belediyesi 2022 yılında Çevre Hizmet Ödülü aldı.
Alanya Belediyesi’nin Sıfır Atık Eğitim Seferberliği Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca örnek projeler arasındaki yerini aldı. Alanya Belediyesi’nin Sıfır Atık uygulamaları, resmi web sitesinde yayınlanmaya başladı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Alanya Belediyesi tarafından titizlikle yürütülen, Alanya Belediyesi’ne ödüller kazandıran Sıfır Atık çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık uygulamalarının yer aldığı resmi internet sitesinde örnek projeler arasında gösterilmeye başlandı. Sürdürülebilir, yaşanabilir ve çevreci bir doğa hedefiyle başlatılan projeyi başarıyla yürüten Alanya Belediyesi, geçmişte yürüttüğü çalışmalarla da ödülden ödüle koştu. 

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM BAKANLIĞI DEĞİŞİKLİĞİ ÖRNEK GÖSTERDİ 

Geçmişte pek çok ödül alma başarısı gösteren Alanya Belediyesi, son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından örnek belediyeler listesinde de kendisine yer buldu. Bakanlığa bağlı sifiratik.gov.tr adresinde Alanya Belediyesi, Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri listesinde Sıfır Atık Eğitim Seferberliği Projesi ile örnek gösterilen bir belediye oldu. 


ÖDÜLÜ EMİNE ERDOĞAN TAKDİM ETMİŞTİ 

2019 yılında Sıfır Atık Yerel Yönetimler Ödülü’nü Alanya Belediyesi’ni temsilen Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, bizzat sıfır atık projelerinin Türkiye’deki mimarı ve öncüsü Emine Erdoğan’ın elinden almıştı. Yine 2017 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Geri Dönüşüm Uygulamalarında Türkiye’deki en başarılı 6 belediyeden biri seçildi. 

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA ÖDÜL

Çevresel sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında yıllardır önemli çalışmalar yürütmekte olan ve bu konuda öncü bir rol üstlenen Alanya Belediyesi, Alanya’nın doğal güzelliklerini koruma misyonu ile ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve sıfır atık hedeflerine ulaşma konusunda da Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’ndan (ÇEVKO) teşekkür plaketi aldı. Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara verilen ödüller kapsamında Alanya Belediyesi 2022 yılında Çevre Hizmet Ödülü aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.