Alanya'da 'Sıfır Atık Mutfakta Başlar' projesi

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2024 - 15:37, Güncelleme: 20.03.2024 - 15:37
 

Alanya'da 'Sıfır Atık Mutfakta Başlar' projesi

Alanya Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sıfır Atık internet sayfasında örnek uygulama kategorisinde 2 yeni projeyle daha yerini alarak, listede 3 farklı projesi yer alan ilk ve tek belediye oldu.

haberimizvar.net- Daha önce "Sıfır Atık Eğitim Seferberliği" projesi ile listede yer alan Alanya Belediyesi, bu başarının yanına "Sıfır Atık Mutfakta Başlar" ve "Kitaplarımızı Paylaşıyoruz, Ağaçlarımızı Koruyoruz" projelerini de ekledi. Bu projeler, sadece atıkların azaltılmasıyla kalmayıp, aynı zamanda toplumun bilinçlendirilmesi ve çevre koruma konusunda farkındalığın artırılması hedeflerini de taşıyor.    “ÇALIŞMALRIMIZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK”  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Sıfır Atık projelerinin sadece çevreyi korumakla kalmayıp aynı zamanda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma sorumluluğunu da taşıdığını belirtti. Başkan Yücel, projeleriyle sadece Alanya'nın değil, ülkenin de Sıfır Atık hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Başkan Yücel, Alanya Belediyesi olarak bu başarılı çalışmaları sürdürüp, Sıfır Atık konusunda ilham verici örnekler oluşturarak diğer belediyelere yol göstermeye devam edeceklerini söyledi.
Alanya Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sıfır Atık internet sayfasında örnek uygulama kategorisinde 2 yeni projeyle daha yerini alarak, listede 3 farklı projesi yer alan ilk ve tek belediye oldu.

haberimizvar.net- Daha önce " Sıfır Atık Eğitim Seferberliği" projesi ile listede yer alan Alanya Belediyesi, bu başarının yanına " Sıfır Atık Mutfakta Başlar" ve "Kitaplarımızı Paylaşıyoruz, Ağaçlarımızı Koruyoruz" projelerini de ekledi. Bu projeler, sadece atıkların azaltılmasıyla kalmayıp, aynı zamanda toplumun bilinçlendirilmesi ve çevre koruma konusunda farkındalığın artırılması hedeflerini de taşıyor. 
 
“ÇALIŞMALRIMIZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK” 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Sıfır Atık projelerinin sadece çevreyi korumakla kalmayıp aynı zamanda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma sorumluluğunu da taşıdığını belirtti. Başkan Yücel, projeleriyle sadece Alanya'nın değil, ülkenin de Sıfır Atık hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Başkan Yücel, Alanya Belediyesi olarak bu başarılı çalışmaları sürdürüp, Sıfır Atık konusunda ilham verici örnekler oluşturarak diğer belediyelere yol göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.