Alanya'da yerleşik yabancılar oy kullandı

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.03.2024 - 17:19, Güncelleme: 31.03.2024 - 17:19
 

Alanya'da yerleşik yabancılar oy kullandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullandı.

haberimizvar.net- Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde yerleşik yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancılar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için listedeki seçmen kağıtlarından isimlerini kontrol ederek oylarını kullandı. Milli Eğitim Vakfı Güleç Demirel Ortaokulu'nda sandığa giden Rus asıllı Türk vatandaşı İrina Kapitonova, "Oyumu kullandım, mutluyum. 30 yıldır Alanya'da yaşıyorum. Seçimin geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ' Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi'nde oy kullanan Kazakistan asıllı Türk vatandaşı, Alanya Kazakistan Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Aygül Dautbayeva da 12 yıldır Alanya'da yaşadıklarını ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi. Dautbayeva, "Alanya'da yaşayan Kazaklar olarak Türkiye ve Alanya'da çok rahatız. Bize herkes destek oluyor. Türkiye'yi çok seviyoruz. Türk kardeşlerimiz de bizleri çok seviyor. Bizlere burada çok saygı duyuyorlar. Bizlerin Türk vatandaşı olarak burada oy kullanıp, destek olması gerekiyor. Biz de onun için bugün oyumuzu kullanmaya geldik" diye konuştu. 
Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullandı.

haberimizvar.net- Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde yerleşik yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancılar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için listedeki seçmen kağıtlarından isimlerini kontrol ederek oylarını kullandı. Milli Eğitim Vakfı Güleç Demirel Ortaokulu'nda sandığa giden Rus asıllı Türk vatandaşı İrina Kapitonova, "Oyumu kullandım, mutluyum. 30 yıldır Alanya'da yaşıyorum. Seçimin geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ'

Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi'nde oy kullanan Kazakistan asıllı Türk vatandaşı, Alanya Kazakistan Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Aygül Dautbayeva da 12 yıldır Alanya'da yaşadıklarını ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi. Dautbayeva, "Alanya'da yaşayan Kazaklar olarak Türkiye ve Alanya'da çok rahatız. Bize herkes destek oluyor. Türkiye'yi çok seviyoruz. Türk kardeşlerimiz de bizleri çok seviyor. Bizlere burada çok saygı duyuyorlar. Bizlerin Türk vatandaşı olarak burada oy kullanıp, destek olması gerekiyor. Biz de onun için bugün oyumuzu kullanmaya geldik" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.