Alanyalı doktor bir ilke imza attı

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.09.2023 - 12:24, Güncelleme: 14.09.2023 - 12:24
 

Alanyalı doktor bir ilke imza attı

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, romatizmal mitral darlığı ve kalbin sağ tarafında büyüme tespit edilen Behice Kanmaz (45) kardiyoloji hekimleri tarafından hastanede ilk kez uygulanan ameliyatsız işlemle tedavi edildi.

haberimizvar.net- Nefes darlığı ve çarpıntı şikâyetleri ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cemal Köseoğlu'na başvuran Behice Kanmaz'a yapılan detaylı ön tetkik ve değerlendirmeler neticesinde romatizmal mitral darlığı ve kalbin sağ tarafında büyüme teşhisi konuldu. Doç. Dr. Köseoğlu ve kardiyoloji hekimleri Behice Kanmaz'ın mitral darlığının ameliyatsız tedavisine karar verdi. Hastanede ilk kez uygulanan ameliyatsız işlemle kasığından girilerek Behice Kanmaz'ın mitral kapağı açıldı ve tedavisi yapıldı. 'TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE DÜŞÜK RİSKLERDE TEDAVİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ' Doç. Dr. Cemal Köseoğlu, başarılı müdahale hakkında, "Hastamız Behice Kanmaz'ı, mitral balon yardımıyla kasıktan girerek daralmış kapağını açtık. İşlemi hastamızı uyutmadan gerçekleştirdik. Son kontrollerimizi yaptık ve hastanın kalp kapağının gayet iyi çalıştığını gözlemledik. Hastamız, yoğun bakım takibinin ardından taburcu edilecek" şeklinde konuştu. Doç. Dr. Köseoğlu, tıp teknolojisindeki ilerlemelerin ve ameliyatsız müdahale olanaklarının giderek arttığını da vurgulayıp, "Artık ciddi kalp kapak sorunlarını düşük risklerle tedavi edebiliyoruz" dedi. 
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, romatizmal mitral darlığı ve kalbin sağ tarafında büyüme tespit edilen Behice Kanmaz (45) kardiyoloji hekimleri tarafından hastanede ilk kez uygulanan ameliyatsız işlemle tedavi edildi.

haberimizvar.net- Nefes darlığı ve çarpıntı şikâyetleri ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cemal Köseoğlu'na başvuran Behice Kanmaz'a yapılan detaylı ön tetkik ve değerlendirmeler neticesinde romatizmal mitral darlığı ve kalbin sağ tarafında büyüme teşhisi konuldu. Doç. Dr. Köseoğlu ve kardiyoloji hekimleri Behice Kanmaz'ın mitral darlığının ameliyatsız tedavisine karar verdi. Hastanede ilk kez uygulanan ameliyatsız işlemle kasığından girilerek Behice Kanmaz'ın mitral kapağı açıldı ve tedavisi yapıldı.

'TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE DÜŞÜK RİSKLERDE TEDAVİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Doç. Dr. Cemal Köseoğlu, başarılı müdahale hakkında, "Hastamız Behice Kanmaz'ı, mitral balon yardımıyla kasıktan girerek daralmış kapağını açtık. İşlemi hastamızı uyutmadan gerçekleştirdik. Son kontrollerimizi yaptık ve hastanın kalp kapağının gayet iyi çalıştığını gözlemledik. Hastamız, yoğun bakım takibinin ardından taburcu edilecek" şeklinde konuştu. Doç. Dr. Köseoğlu, tıp teknolojisindeki ilerlemelerin ve ameliyatsız müdahale olanaklarının giderek arttığını da vurgulayıp, "Artık ciddi kalp kapak sorunlarını düşük risklerle tedavi edebiliyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.