Alanyalı öğrenciler güneş enerji santralini gezdi

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2024 - 16:50, Güncelleme: 23.02.2024 - 16:50
 

Alanyalı öğrenciler güneş enerji santralini gezdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde Değirmendere İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santraline teknik gezi gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES) Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Eko Okul Çevre Programı kapsamında çevre faaliyetleri yürüten Değirmendere İlkokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini ağırladı.  Alanya Belediyesi tarafından 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle devreye alınan, Güneş Enerjisi Santralleri GES-1, GES-2, GES-3 ve GES-4 alanlarını ziyaret eden 65 minik doğasever eko takım öğrencilerine yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında teknik eğitim verildi.    YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE İLGİLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI  Öğrenciler ile yapılan eğitim programında yenilenebilir enerji kaynaklarının neler olduğu, Alanya kent ölçeğinde yürütülmekte olan çevre çalışmaları, güneş enerjisi sistemlerinin nasıl oluşturulduğu ve işletildiği, güneş enerjisinin çevresel faydaları ve enerji verimliliği temel konularına yer verildi. Eğitim sonrası gerçekleştirilen söyleşide çevreci öğrencilerin merak ettikleri sorular Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik ekibi tarafından cevaplandı.  Öğrencilerle gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programı sonrasında muz ve süt ikram edildi, hediye olarak da ‘Yeşeren Tohumlu Kalemler’ ve ‘Çevre Dostu Öğrenci Rozeti’ dağıtılarak öğrencilerin çevre farkındalığına katkı sağlandı.
Antalya’nın Alanya ilçesinde Değirmendere İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santraline teknik gezi gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES) Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Eko Okul Çevre Programı kapsamında çevre faaliyetleri yürüten Değirmendere İlkokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini ağırladı. 

Alanya Belediyesi tarafından 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle devreye alınan, Güneş Enerjisi Santralleri GES-1, GES-2, GES-3 ve GES-4 alanlarını ziyaret eden 65 minik doğasever eko takım öğrencilerine yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında teknik eğitim verildi. 
 
YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE İLGİLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI 
Öğrenciler ile yapılan eğitim programında yenilenebilir enerji kaynaklarının neler olduğu, Alanya kent ölçeğinde yürütülmekte olan çevre çalışmaları, güneş enerjisi sistemlerinin nasıl oluşturulduğu ve işletildiği, güneş enerjisinin çevresel faydaları ve enerji verimliliği temel konularına yer verildi. Eğitim sonrası gerçekleştirilen söyleşide çevreci öğrencilerin merak ettikleri sorular Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik ekibi tarafından cevaplandı. 

Öğrencilerle gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programı sonrasında muz ve süt ikram edildi, hediye olarak da ‘Yeşeren Tohumlu Kalemler’ ve ‘Çevre Dostu Öğrenci Rozeti’ dağıtılarak öğrencilerin çevre farkındalığına katkı sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.