Alanya'nın altın aşçıları

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2024 - 14:30, Güncelleme: 08.02.2024 - 14:30
 

Alanya'nın altın aşçıları

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması'na, Alanya Üniversitesi öğrencileri damgasını vurdu. Bireysel kategorilerde yarışan Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken, ekip yarışmasında ise Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş, altın madalya ve ikincilik kupası elde etti.

haberimizvar.net- Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı ve Gastronomi Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, 'Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Ana Yemek Tabağı, Pratik Öğrenci Üniversite Makarna Yemekleri ve Pratik Öğrenci En iyi Üniversite Ekip Yarışması' olmak üzere 3 kategoride yarışmaya katıldı. 7 öğrenci, her kategoride altın madalya kazandı ve Üniversiteler Arası Ekip Yarışması'nda ikincilik kupasını aldı. Alanya Üniversitesi öğretim görevlileri Songül Çoban ve Erman Baş, yarışma ile ilgili ortak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Üniversitelerarası ekip yarışmasından ikincilik kupası ile dönmeyi başardık. 2024 yılına güzel başlangıç yaptık. Demolarla birlikte sıkı bir çalışma, azimle başlayan bu serüveni başarıyla tamamladık. Bu tarz yarışmalar öğrencilerimizin alanında uzman insanlarla tanışmasına ve kariyer planlamalarına yön vermelerine olanak sağlamaktadır. Bu etkinliğe destek ve katkılarından dolayı mütevelli heyetimize, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner'e ve Alanya Üniversitesi ailesine teşekkür eder, yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz." REKTÖR TEBRİK ETTİ  Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, yarışmada altın madalya ve ikincilik kupası kazanan öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Güner, “Üniversiteler rası ekip yarışmasından ikincilik kupasıyla dönmek büyük bir başarı. Öğrencilerimizin tüm kategorilerde altın madalya kazanması ve Pratik Öğrenci En İyi Üniversite Ekip Yarışması'nda ikincilik ödülü alması bizleri gururlandırdı. Sıkı bir çalışma ve azimle başladığımız bu serüveni başarıyla tamamladık. Bu tür yarışmalar, öğrencilerimizin uzmanlarla tanışmasına ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı oluyor" diye konuştu.  
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması'na, Alanya Üniversitesi öğrencileri damgasını vurdu. Bireysel kategorilerde yarışan Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken, ekip yarışmasında ise Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş, altın madalya ve ikincilik kupası elde etti.

haberimizvar.net- Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı ve Gastronomi Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, 'Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Ana Yemek Tabağı, Pratik Öğrenci Üniversite Makarna Yemekleri ve Pratik Öğrenci En iyi Üniversite Ekip Yarışması' olmak üzere 3 kategoride yarışmaya katıldı. 7 öğrenci, her kategoride altın madalya kazandı ve Üniversiteler Arası Ekip Yarışması'nda ikincilik kupasını aldı. Alanya Üniversitesi öğretim görevlileri Songül Çoban ve Erman Baş, yarışma ile ilgili ortak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitelerarası ekip yarışmasından ikincilik kupası ile dönmeyi başardık. 2024 yılına güzel başlangıç yaptık. Demolarla birlikte sıkı bir çalışma, azimle başlayan bu serüveni başarıyla tamamladık. Bu tarz yarışmalar öğrencilerimizin alanında uzman insanlarla tanışmasına ve kariyer planlamalarına yön vermelerine olanak sağlamaktadır. Bu etkinliğe destek ve katkılarından dolayı mütevelli heyetimize, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner'e ve Alanya Üniversitesi ailesine teşekkür eder, yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz."

REKTÖR TEBRİK ETTİ 

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, yarışmada altın madalya ve ikincilik kupası kazanan öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Güner, “Üniversiteler rası ekip yarışmasından ikincilik kupasıyla dönmek büyük bir başarı. Öğrencilerimizin tüm kategorilerde altın madalya kazanması ve Pratik Öğrenci En İyi Üniversite Ekip Yarışması'nda ikincilik ödülü alması bizleri gururlandırdı. Sıkı bir çalışma ve azimle başladığımız bu serüveni başarıyla tamamladık. Bu tür yarışmalar, öğrencilerimizin uzmanlarla tanışmasına ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı oluyor" diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.