Alevi Kültür Derneği ARKA BAHÇE Mİ?

GÜNDEM 23.01.2020 - 13:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Alevi Kültür Derneği ARKA BAHÇE Mİ?

Bir yere aday olan CHP’lilerin ilk önce Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret ettiğini söyleyen Faruk Aksel, “AKD’ler ibadethane mi, bazı partilerin arka bahçesi mi, icazet makamı mı?” diye sordu. CHP’li Aksel’in bu sorusu sosyal medyada tartışma yarattı.

haberimizvar.net-Antalya’da CHP Konyaaltı eski ilçe yöneticisi Faruk Aksel tartışma yaratan bir konuyu gündeme getirdi. CHP’de bir yerlere aday olan herkesin neden soluğu Alevi Kültür Derneği (AKD) şubelerinde aldığını soran Aksel, “Bunu her dönem gözlemliyorum. Yarışılan makam ne olursa olsun, adayın dini inanışı ne olursa olsun ilk ziyaret edilen yerlerden biri AKD’ler oluyor” dedi. CHP ESKİ YÖNETİCİSİ GÜNDEME GETİRDİ ‘Arka bahçe’ iddiasını gündeme getiren Aksel, “Ben de kendi kendime soruyorum: AKD’ler STK mıdır? İbadethane midir? Bazı partilerin arka bahçesi midir? İcazet makamı mıdır? İnsanların dini inanışları bağlamlarında ortaya çıkan bu yapıların siyasetin bu kadar göbeğinde olmasını gerçekten anlayamıyorum ve anlamadığım için soruyorum. Bu konuda samimi cevaplar arıyorum” diye sordu. ‘KENDİ GELECEK’TE, FİKRİ AKD’DE İKTİDAR’ Tartışmaya katılan Halkevleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç, “Genel başkanları Doğan Demir’in Ahmet Davutoğlu’nun partisine kurucu ve Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi olduğu AKD mi? Kendisi Gelecek Partisi’nde; ama fikri AKD’de iktidar kaldı” yorumunda bulundu. Meriç’e yanıt veren AKD Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, “Doğan Demir eski genel başkanımızdı. AKD kurumsal olarak hiç bir partinin ve hiç bir örgütün arka bahçesi değildir. Bizim üyelerimiz tabii ki siyaset yapacaklar; ama inançları ile bütünleşmiş siyasi düşünce birlikte hareket etmeye dikkat ederler” dedi.  
Bir yere aday olan CHP’lilerin ilk önce Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret ettiğini söyleyen Faruk Aksel, “AKD’ler ibadethane mi, bazı partilerin arka bahçesi mi, icazet makamı mı?” diye sordu. CHP’li Aksel’in bu sorusu sosyal medyada tartışma yarattı.

haberimizvar.net-Antalya’da CHP Konyaaltı eski ilçe yöneticisi Faruk Aksel tartışma yaratan bir konuyu gündeme getirdi. CHP’de bir yerlere aday olan herkesin neden soluğu Alevi Kültür Derneği (AKD) şubelerinde aldığını soran Aksel, “Bunu her dönem gözlemliyorum. Yarışılan makam ne olursa olsun, adayın dini inanışı ne olursa olsun ilk ziyaret edilen yerlerden biri AKD’ler oluyor” dedi.

CHP ESKİ YÖNETİCİSİ GÜNDEME GETİRDİ

‘Arka bahçe’ iddiasını gündeme getiren Aksel, “Ben de kendi kendime soruyorum: AKD’ler STK mıdır? İbadethane midir? Bazı partilerin arka bahçesi midir? İcazet makamı mıdır? İnsanların dini inanışları bağlamlarında ortaya çıkan bu yapıların siyasetin bu kadar göbeğinde olmasını gerçekten anlayamıyorum ve anlamadığım için soruyorum. Bu konuda samimi cevaplar arıyorum” diye sordu.

‘KENDİ GELECEK’TE, FİKRİ AKD’DE İKTİDAR’

Tartışmaya katılan Halkevleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç, “Genel başkanları Doğan Demir’in Ahmet Davutoğlu’nun partisine kurucu ve Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi olduğu AKD mi? Kendisi Gelecek Partisi’nde; ama fikri AKD’de iktidar kaldı” yorumunda bulundu. Meriç’e yanıt veren AKD Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, “Doğan Demir eski genel başkanımızdı. AKD kurumsal olarak hiç bir partinin ve hiç bir örgütün arka bahçesi değildir. Bizim üyelerimiz tabii ki siyaset yapacaklar; ama inançları ile bütünleşmiş siyasi düşünce birlikte hareket etmeye dikkat ederler” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.