Alevler Bodrum’u da sardı

GÜNDEM 29.07.2021 - 18:07, Güncelleme: 29.07.2021 - 18:07
 

Alevler Bodrum’u da sardı

Manavgat, Akseki ve Marmaris’in ardından şimdi de Bodrum’da yangın çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerlerine de yaklaştı. Bir otel teknelerle tahliye edildi.

haberimizvar.net-  Akdeniz bölgesinden peş peşe yangın haberleri geliyor. Dün Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan yangın henüz söndürülememişken bugün Marmaris ve Bodrum’u da alevler sardı. Bodrum’un Meşelik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında meydana gelen yangın, yerleşim yerlerine de yaklaşmaya başladı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter ve 20 arozözle müdahale edildi. OTELDEN TEKNELERLE TAHLİYE Alevler, bölgeye yakın 5 yıldızlı Titanic Deluxe Bodrum otele kadar yaklaşınca müşteriler, tedbiren deniz yoluyla güvenli alana tahliye edilmeye başlandı. Otel çalışanları da güvenli bölgeye alındı. Bölgedeki kara yolu trafiğe kapatıldı, sadece yangın söndürme araçlarının geçişine izin veriliyor. TAHLİYE EDİLEN OTELİN GEÇMİŞİ 15 Temmuz 2007’de Güvercinlik mahallesinde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu. Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak, ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu ifadelere rağmen yanan arazinin bir bölümünde lüks oteller yapıldı. Bölgede yer alan La Blanche Island isimli otel 2012’de, Titanic Deluxe Bodrum 2016’da, Lujo Bodrum Hotel 2018’de açıldı. 
Manavgat, Akseki ve Marmaris’in ardından şimdi de Bodrum’da yangın çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerlerine de yaklaştı. Bir otel teknelerle tahliye edildi.

haberimizvar.net-   Akdeniz bölgesinden peş peşe yangın haberleri geliyor. Dün Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan yangın henüz söndürülememişken bugün Marmaris ve Bodrum’u da alevler sardı. Bodrum’un Meşelik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında meydana gelen yangın, yerleşim yerlerine de yaklaşmaya başladı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter ve 20 arozözle müdahale edildi.

OTELDEN TEKNELERLE TAHLİYE

Alevler, bölgeye yakın 5 yıldızlı Titanic Deluxe Bodrum otele kadar yaklaşınca müşteriler, tedbiren deniz yoluyla güvenli alana tahliye edilmeye başlandı. Otel çalışanları da güvenli bölgeye alındı. Bölgedeki kara yolu trafiğe kapatıldı, sadece yangın söndürme araçlarının geçişine izin veriliyor.

TAHLİYE EDİLEN OTELİN GEÇMİŞİ

15 Temmuz 2007’de Güvercinlik mahallesinde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu. Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak, ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu ifadelere rağmen yanan arazinin bir bölümünde lüks oteller yapıldı. Bölgede yer alan La Blanche Island isimli otel 2012’de, Titanic Deluxe Bodrum 2016’da, Lujo Bodrum Hotel 2018’de açıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.