Ali Bahar kimi eleştirdi?

YEREL 21.11.2023 - 17:43, Güncelleme: 21.11.2023 - 17:43
 

Ali Bahar kimi eleştirdi?

ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya'daki kentsel dönüşüm uygulamalarını eleştirdi. "Antalya'da kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yapılıyor" diyen Bahar, belediyelere kentsel dönüşüm için ada bazında değil, mahalle bazında ruhsat vermeleri çağrısında bulundu.

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya'daki kentsel dönüşüm uygulamalarını eleştirdi. Antalya'da kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü ileri süren Bahar, belediyelere çağrıda bulunarak, " Sadece bina dönüşümü için ruhsat vermeyiniz. Bina yenilemekle trafik sorununu çözemeyiz. Antalya'da ada bağlı değil, mahalle bazlı kentsel dönüşüm istiyoruz. Yenilenecek binaları kuzey çevre yoluna taşımalıyız. Bu talebimizin belediyeler tarafından dikkat alınmasını istiyoruz. Antalya'nın doğru kentsel dönüşüm, doğru imar planlarına ihtiyacı vardır. Köprüden önceki son çıkıştayız. Belediyelerimizin bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz" dedi. Antalya'nın gündeminden düşmeyen Kırcami planlamasına da değişen Bahar, Kırcami'de de parsel bazlı ruhsat verilmemesi önerisinde bulundu. Konuşmasında Antalya'nın dünyada en çok ziyaret edilen 10'uncu kent olduğunu belirten Bahar, "Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Bu konuda tüm sektörlere görev düşüyor" şeklinde konuştu.
ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya'daki kentsel dönüşüm uygulamalarını eleştirdi. "Antalya'da kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yapılıyor" diyen Bahar, belediyelere kentsel dönüşüm için ada bazında değil, mahalle bazında ruhsat vermeleri çağrısında bulundu.

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya'daki kentsel dönüşüm uygulamalarını eleştirdi. Antalya'da kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü ileri süren Bahar, belediyelere çağrıda bulunarak, " Sadece bina dönüşümü için ruhsat vermeyiniz. Bina yenilemekle trafik sorununu çözemeyiz. Antalya'da ada bağlı değil, mahalle bazlı kentsel dönüşüm istiyoruz. Yenilenecek binaları kuzey çevre yoluna taşımalıyız. Bu talebimizin belediyeler tarafından dikkat alınmasını istiyoruz. Antalya'nın doğru kentsel dönüşüm, doğru imar planlarına ihtiyacı vardır. Köprüden önceki son çıkıştayız. Belediyelerimizin bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Antalya'nın gündeminden düşmeyen Kırcami planlamasına da değişen Bahar, Kırcami'de de parsel bazlı ruhsat verilmemesi önerisinde bulundu. Konuşmasında Antalya'nın dünyada en çok ziyaret edilen 10'uncu kent olduğunu belirten Bahar, "Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Bu konuda tüm sektörlere görev düşüyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.