Alkoçlar’ın basın danışmanı Antalya’da gazete satın aldı !

GÜNDEM 25.06.2020 - 16:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Alkoçlar’ın basın danışmanı Antalya’da gazete satın aldı !

Konyaaltı Sahili’nin işletmeciliği Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonucu elinden alınan Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş’in Antalya’da basın işlerini yürüten gazeteci Sabri Çağlar günlük yayımlanan yerel bir gazete satın aldı.

haberimizvar.net- Bir süredir ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait şirketin basın danışmanlığını yaptığı bilinen Çağlar’ın Akdeniz Manşet Gazetecilik Matbaa. Tan. Rek. Men. Tur. Hizm. San. ve Tic. Ltd. Şti. bünyesindeki GAZETEBİR Gazetesi’ni satın aldığı ve devir işlemlerinin önümüzdeki birkaç gün içerisinde gerçekleştirileceği öğrenildi.   ALKOÇLAR ALDI İDDİASI Satışın duyulmasıyla birlikte, GAZETEBİR’i aslında Sabri Çağlar’ın değil, Alkoçlar firmasının satın aldığı öne sürüldü. Yerel seçimler sonrasında işbaşına gelen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı sahil işletmesi konusunda karşı karşıya gelen ve yargıda verdiği mücadeleyi de geçtiğimiz günlerde kaybeden Alkoçlar’ın Antalya’da günlük bir yerel gazete alması manidar karşılandı.   OLAYIN GEÇMİŞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahil Projesi İşletme İhalesini 20 Ocak 2020’de tek taraflı olarak iptal etmişti. Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı (ALSE) ise konuyu mahkemeye taşımış, İdare Mahkeme, başvuru üzerine yaptığı inceleme sonunda 31 Ocak 2020’de yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Geçtiğimiz Günlerde ise  yürütmenin durdurulması kararı ortadan kaldırılmıştı.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sevgili hemşehrilerim. 26 yıllık siyasi hayatım boyunca sizleri hiç yanıltmadım. Sizlerin hakkını kimseye yedirmedim. Ranta kurban edilen Konyaaltı Sahil davası sonuçlanmıştır. Alkoçlar bize açtığı davayı kaybetmiştir. Mahkeme de ranta dur demiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.      
Konyaaltı Sahili’nin işletmeciliği Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonucu elinden alınan Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş’in Antalya’da basın işlerini yürüten gazeteci Sabri Çağlar günlük yayımlanan yerel bir gazete satın aldı.

haberimizvar.net- Bir süredir ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait şirketin basın danışmanlığını yaptığı bilinen Çağlar’ın Akdeniz Manşet Gazetecilik Matbaa. Tan. Rek. Men. Tur. Hizm. San. ve Tic. Ltd. Şti. bünyesindeki GAZETEBİR Gazetesi’ni satın aldığı ve devir işlemlerinin önümüzdeki birkaç gün içerisinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

 

ALKOÇLAR ALDI İDDİASI

Satışın duyulmasıyla birlikte, GAZETEBİR’i aslında Sabri Çağlar’ın değil, Alkoçlar firmasının satın aldığı öne sürüldü. Yerel seçimler sonrasında işbaşına gelen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı sahil işletmesi konusunda karşı karşıya gelen ve yargıda verdiği mücadeleyi de geçtiğimiz günlerde kaybeden Alkoçlar’ın Antalya’da günlük bir yerel gazete alması manidar karşılandı.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahil Projesi İşletme İhalesini 20 Ocak 2020’de tek taraflı olarak iptal etmişti. Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı (ALSE) ise konuyu mahkemeye taşımış, İdare Mahkeme, başvuru üzerine yaptığı inceleme sonunda 31 Ocak 2020’de yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Geçtiğimiz Günlerde ise  yürütmenin durdurulması kararı ortadan kaldırılmıştı.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sevgili hemşehrilerim. 26 yıllık siyasi hayatım boyunca sizleri hiç yanıltmadım. Sizlerin hakkını kimseye yedirmedim. Ranta kurban edilen Konyaaltı Sahil davası sonuçlanmıştır. Alkoçlar bize açtığı davayı kaybetmiştir. Mahkeme de ranta dur demiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.