ALKÜ'de Filistin yürüyüşü

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2024 - 17:49, Güncelleme: 10.05.2024 - 17:53
 

ALKÜ'de Filistin yürüyüşü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Amerika Birleşik Devletleri’nde ve bazı Avrupa ülkelerinde üniversitelerinde Filistin’deki soykırıma tepki göstermek için yürüyüş gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- ALKÜ Kestel Yerleşkesindeki Abdurrahman-Nimet Alaaattinoğlu Camii önünde cuma namazının ardından başlayan yürüyüş üniversite ana kapısı önünde sona erdi. Yürüyüş esnasında İsrail aleyhinde sloganlar atılırken, Filistin ve Türk bayrakları açıldı.  Filistin’e destek yürüyüşüne Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, üniversite görevlileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. “FİLİSTİN MESELESİ DİN, DİL, IRK FARK ETMEKSİZİN HER İNSANIN DAVASIDIR” Yürüyüşün ardından basın açıklaması okuyan Tıp Fakültesi öğrencisi İsmet Aydemir, Filistin’deki olayların her insanın davası olduğunu belirterek, “Bu katliamlar karşısında hiçbir şey yapamazsak bile susmayıp bu direnişe ortak olmak özgür Filistin halkına boynumuzun borcudur” dedi. “ÖĞRENCİLERİN YANLARINDA OLDUKLARINI VURGULAMAK İÇİN BURADAYIZ” ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan ise, “Öğrencilerimiz Amerika’daki üniversitede okuyan ve baskıya zulme karşı Filistin halkının yanında olduklarını söylediklerinden dolayı sıkıntıya maruz kalan öğrencilerin de yanlarında olduklarını vurgulamak amacıyla burada bir araya geldiler” diye konuştu. “SOYKIRIMA HAYIR DEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ” ALKÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Filistinli Osman Abuhasan (26) ise, “7 aydır süren soykırıma hayır demek için az bir şey yapıyoruz ama elimizden geleni yapıyoruz. Soykırıma hayır demek için geldik. Soykırım daha önceden başladı. 70 yıldır bir baskı altındaydık” dedi. Konuşmaların ardından ise Filistin'de ve Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dua edildikten sonra gökyüzüne barış balonları bırakıldı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Amerika Birleşik Devletleri’nde ve bazı Avrupa ülkelerinde üniversitelerinde Filistin’deki soykırıma tepki göstermek için yürüyüş gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- ALKÜ Kestel Yerleşkesindeki Abdurrahman-Nimet Alaaattinoğlu Camii önünde cuma namazının ardından başlayan yürüyüş üniversite ana kapısı önünde sona erdi. Yürüyüş esnasında İsrail aleyhinde sloganlar atılırken, Filistin ve Türk bayrakları açıldı.  Filistin’e destek yürüyüşüne Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, üniversite görevlileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“FİLİSTİN MESELESİ DİN, DİL, IRK FARK ETMEKSİZİN HER İNSANIN DAVASIDIR”

Yürüyüşün ardından basın açıklaması okuyan Tıp Fakültesi öğrencisi İsmet Aydemir, Filistin’deki olayların her insanın davası olduğunu belirterek, “Bu katliamlar karşısında hiçbir şey yapamazsak bile susmayıp bu direnişe ortak olmak özgür Filistin halkına boynumuzun borcudur” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN YANLARINDA OLDUKLARINI VURGULAMAK İÇİN BURADAYIZ”

ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan ise, “Öğrencilerimiz Amerika’daki üniversitede okuyan ve baskıya zulme karşı Filistin halkının yanında olduklarını söylediklerinden dolayı sıkıntıya maruz kalan öğrencilerin de yanlarında olduklarını vurgulamak amacıyla burada bir araya geldiler” diye konuştu.

“SOYKIRIMA HAYIR DEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

ALKÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Filistinli Osman Abuhasan (26) ise, “7 aydır süren soykırıma hayır demek için az bir şey yapıyoruz ama elimizden geleni yapıyoruz. Soykırıma hayır demek için geldik. Soykırım daha önceden başladı. 70 yıldır bir baskı altındaydık” dedi.

Konuşmaların ardından ise Filistin'de ve Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dua edildikten sonra gökyüzüne barış balonları bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.