ALKÜ'ye iki önemli merkez

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2024 - 15:00, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:00
 

ALKÜ'ye iki önemli merkez

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne (ALKÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

haberimizvar.net- ALKÜ gelişimini ve büyümesini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çerçevede Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜ-DEHAM) ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFTAM) Yönetmeliği, 8 Ocak 2024 tarihli 32423 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14’üncü maddesine dayanılarak hazırlandı. Merkezlerin onay izninin çıkmasıyla birlikte bu alanda artık bilimsel çalışmalar dışa bağımlı olmadan yürütülecek. "KURU DIŞINA DA HİZMET VERİLECEK" Eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan deney hayvanlarının ilgili mevzuata ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilmesini, yetiştirilmesini, tedarik edilmesini, bakımını ve barındırılmasını sağlamak amacıyla kurulan ALKÜ-DEHAM; bilimsel çalışmalara hizmet verecek. Merkez; deney hayvanları kullanılarak gerçekleştirilecek deneysel araştırmaların sağlıklı bir şekilde ve etik kurallar çerçevesinde yürütülebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmayı, uluslararası standartlarda deney hayvanı üretimi ve bakımını yapmayı, deneysel araştırmalar için temel laboratuvar ihtiyaçlarını, teknik şartları sağlamayı amaçlıyor. "BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YÜRÜTÜLECEK" Fizik tedavi ve rehabilitasyona yönelik klinik araştırmaların yürütülmesi, kanıt temelli bakım, protokol ve kılavuzlarının oluşturulması ve bu doğrultuda verilen hasta bakım sonuçlarının sürekli izlenmesi amacıyla kurulan AFTAM’da, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyen konularda araştırmalar yapılması hedefleniyor. Merkez; ihtiyaç ve beklentilere uygun, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı; ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin eğitim ve uygulamalarına, sağlık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Her iki merkezin yönetmeliğinin yayımlanmasının ALKÜ ve Alanya için büyük bir kazanım olduğunu belirten ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “ Her iki merkezin yönetmeliğinin yayımlanmasını çok önemsiyoruz. Merkezlerimizin kurulmasıyla birlikte bilimsel çalışmalarımızda artık daha sağlıklı ve güçlü adımlar atabileceğiz. Gerek ALKÜ-DEHAM gerekse AFTAM kurum içine hizmet vereceği gibi kurum dışına da hizmet verebilecek ”dedi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne (ALKÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

haberimizvar.net- ALKÜ gelişimini ve büyümesini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çerçevede Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜ-DEHAM) ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFTAM) Yönetmeliği, 8 Ocak 2024 tarihli 32423 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14’üncü maddesine dayanılarak hazırlandı. Merkezlerin onay izninin çıkmasıyla birlikte bu alanda artık bilimsel çalışmalar dışa bağımlı olmadan yürütülecek.

"KURU DIŞINA DA HİZMET VERİLECEK"

Eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan deney hayvanlarının ilgili mevzuata ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilmesini, yetiştirilmesini, tedarik edilmesini, bakımını ve barındırılmasını sağlamak amacıyla kurulan ALKÜ-DEHAM; bilimsel çalışmalara hizmet verecek. Merkez; deney hayvanları kullanılarak gerçekleştirilecek deneysel araştırmaların sağlıklı bir şekilde ve etik kurallar çerçevesinde yürütülebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmayı, uluslararası standartlarda deney hayvanı üretimi ve bakımını yapmayı, deneysel araştırmalar için temel laboratuvar ihtiyaçlarını, teknik şartları sağlamayı amaçlıyor.

"BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YÜRÜTÜLECEK"

Fizik tedavi ve rehabilitasyona yönelik klinik araştırmaların yürütülmesi, kanıt temelli bakım, protokol ve kılavuzlarının oluşturulması ve bu doğrultuda verilen hasta bakım sonuçlarının sürekli izlenmesi amacıyla kurulan AFTAM’da, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyen konularda araştırmalar yapılması hedefleniyor. Merkez; ihtiyaç ve beklentilere uygun, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı; ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin eğitim ve uygulamalarına, sağlık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Her iki merkezin yönetmeliğinin yayımlanmasının ALKÜ ve Alanya için büyük bir kazanım olduğunu belirten ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “ Her iki merkezin yönetmeliğinin yayımlanmasını çok önemsiyoruz. Merkezlerimizin kurulmasıyla birlikte bilimsel çalışmalarımızda artık daha sağlıklı ve güçlü adımlar atabileceğiz. Gerek ALKÜ-DEHAM gerekse AFTAM kurum içine hizmet vereceği gibi kurum dışına da hizmet verebilecek ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.