Alman dağcı 5 saat sonra bulundu

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.03.2024 - 14:51, Güncelleme: 20.03.2024 - 14:51
 

Alman dağcı 5 saat sonra bulundu

Antalya'nın Finike ilçesinde tırmanış yaptığı dağda kaybolan Alman turist Daniel Janz (22), ekiplerin 5 saatlik çalışmayla bulundu.

haberimizvar.net- Alman turist Daniel Janz, dün öğle saatlerinde Finike ilçesi Arif Mahallesi'ndeki Arykanda Antik Kenti'nin bulunduğu dağda tırmanışa başladı. Bir süre sonra yolunu kaybeden Janz, saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yardım istedi. Telefon görüşmesi ile Janz'ın konumu belirlendi, arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çatallar Jandarma Komando Karakolu, itfaiye ve AFAD ekiplerinden oluşan arama-kurtarma ekibi, Janz'ın bulunduğu bölgeye ulaşmak için yoğun çaba harcadı. Zorlu arazi koşullarına rağmen ekipler, 5 saatlik çalışma sonrası saat 20.30 sıralarında Dainel Janz'ı kurtardı. Sağlık ekiplerince kontrolü yapılan Alman turistin durumunun iyi olduğu bildirildi. 
Antalya'nın Finike ilçesinde tırmanış yaptığı dağda kaybolan Alman turist Daniel Janz (22), ekiplerin 5 saatlik çalışmayla bulundu.

haberimizvar.net- Alman turist Daniel Janz, dün öğle saatlerinde Finike ilçesi Arif Mahallesi'ndeki Arykanda Antik Kenti'nin bulunduğu dağda tırmanışa başladı. Bir süre sonra yolunu kaybeden Janz, saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yardım istedi. Telefon görüşmesi ile Janz'ın konumu belirlendi, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Çatallar Jandarma Komando Karakolu, itfaiye ve AFAD ekiplerinden oluşan arama-kurtarma ekibi, Janz'ın bulunduğu bölgeye ulaşmak için yoğun çaba harcadı. Zorlu arazi koşullarına rağmen ekipler, 5 saatlik çalışma sonrası saat 20.30 sıralarında Dainel Janz'ı kurtardı. Sağlık ekiplerince kontrolü yapılan Alman turistin durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.