Almanya bugün kapanmaya geçiyor

GÜNDEM 15.12.2020 - 11:16, Güncelleme: 15.12.2020 - 11:16
 

Almanya bugün kapanmaya geçiyor

Koronavirüsün etkilerini azaltmak için Almanya ve Hollanda tam kapanmaya hazırlanıyor. Günlük vaka sayısının 20 bini aştığı Almanya'da Başbakan Angela Merkel, yarından itibaren yeni önlemlerin uygulanacağını duyurdu.

haberimizvar.net- Buna göre, 16 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında perakende satış yapan tüm işletmeler kapanacak. Marketler, eve servis yapan işletmeler, eczaneler, benzinciler, bankalar, postaneler kapanma uygulamasından muaf tutulacak. Okulların da kapalı kalacağı bu sürede kamuya açık alanlarda alkol tüketimi de yasaklandı. Pandemi nedeniyle kısmi kapanmaya hazırlanan bir diğer ülke ise Hollanda oldu. Hollanda Kamu yayıncısı NOS, Başbakan Mark Rutte’nin 19 Ocak'a kadar okullar ve alışveriş dükkanlarını kapatma kararını duyuracağını kaydetti. Son iki haftada yaklaşık 100 bin vaka tespit edilen ülkede okulların da evden eğitime geçmesi planlanıyor. ABD AŞILAMAYA BAŞLADI Günlük vaka sayısının 200 binlere ulaştığı ABD ise dün aşılama sürecine başladı. Aşı dağıtım sürecinden sorumlu General Gustave Perna, 3 milyon doz aşının hafta sonu ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtıldığını, dün 145 noktada aşının mevcut hale geldiğini bugün ise 425 bölgeye daha aşı sevkıyati yapılacağını açıkladı.
Koronavirüsün etkilerini azaltmak için Almanya ve Hollanda tam kapanmaya hazırlanıyor. Günlük vaka sayısının 20 bini aştığı Almanya'da Başbakan Angela Merkel, yarından itibaren yeni önlemlerin uygulanacağını duyurdu.

haberimizvar.net- Buna göre, 16 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında perakende satış yapan tüm işletmeler kapanacak. Marketler, eve servis yapan işletmeler, eczaneler, benzinciler, bankalar, postaneler kapanma uygulamasından muaf tutulacak. Okulların da kapalı kalacağı bu sürede kamuya açık alanlarda alkol tüketimi de yasaklandı.


Pandemi nedeniyle kısmi kapanmaya hazırlanan bir diğer ülke ise Hollanda oldu. Hollanda Kamu yayıncısı NOS, Başbakan Mark Rutte’nin 19 Ocak'a kadar okullar ve alışveriş dükkanlarını kapatma kararını duyuracağını kaydetti. Son iki haftada yaklaşık 100 bin vaka tespit edilen ülkede okulların da evden eğitime geçmesi planlanıyor.

ABD AŞILAMAYA BAŞLADI

Günlük vaka sayısının 200 binlere ulaştığı ABD ise dün aşılama sürecine başladı. Aşı dağıtım sürecinden sorumlu General Gustave Perna, 3 milyon doz aşının hafta sonu ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtıldığını, dün 145 noktada aşının mevcut hale geldiğini bugün ise 425 bölgeye daha aşı sevkıyati yapılacağını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.