Almanya'da alay konusu olduk

GÜNDEM 05.07.2021 - 14:41, Güncelleme: 05.07.2021 - 14:41
 

Almanya'da alay konusu olduk

Erdoğan’ın Almanya’da aşı ücretinin 100, 150 Avro olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaya, CHP Bavyera Münih Birliği’nden cevap geldi: "Alman kamuoyunda alay konusu olduk. Bizi daha fazla rencide etmeyin."

haberimizvar.net- Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da aşınım ücretli olduğuna ait açıklamalarına Alman kamuoyunda tepkiler gelmeye devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda "Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar. Bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Bizse ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya'ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro. Ama bizde böyle bir şey yok" şeklinde yaptığı konuşmaya Almanya'dan tepkiler geldi.  Erdoğan'ın Almanya’da aşı ücretinin 100, 150 Avro olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaya, CHP Bavyera Münih Birliği’nden, "Alman kamuoyunda alay konusu olduk. Bizi daha fazla rencide etmeyin" şeklinde bir yanıt geldi. "ALAY KONUSU OLDUK" CHP Bavyera Münih Birliği tarafından, "Almanya'da aşı ücretsizdir" denilerek yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da aşının 100-150 avroya yapıldığına ilişkin açıklamaları, Alman kamuoyunda ne yazık ki alay konusu olmuştur. Almanya'da aşı ücretleri federal hükümet tarafından karşılanır. Aşı merkezlerinin masraflarını ise federal hükümet ve eyalet hükümetleri birlikte karşılar." "HERHANGİ BİRİ ARANSA, BU GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜLMEZDİ" Açıklamada ayrıca, şunlar kaydedildi: "Türkiye Cumhurbaşkanının, 3,5 milyon Türk kökenli insanımızın yaşadığı Almanya'daki bu basit uygulamayı bile teyit edememesi, hükümetin halktan ve özellikle de gurbetçilerin sorunlarından ne kadar kopuk olduğunun bir işaretidir. Almanya'da büyükelçilik, çok sayıda başkonsolosluk, yüzlerce sivil toplum örgütü bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birine danışılsa, en azından 3,5 milyon insanımızdan herhangi biri aransa, bu konuda net bilgi alınabilir ve bu gülünç duruma düşülmezdi. Kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliğini de gözler önüne seren bu durum karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi Bavyera Münih Birliği olarak üzüntü duyuyoruz. Devletimizin kurumlarının, ısrarla doğru olmayan açıklamalar yapması bizi rencide etmektedir. Kurumlarımızdan, bu ve benzeri konularında daha dikkatli davranılmasını, daha duyarlı olunmasını bekliyoruz. Bu süreçte CHP Bavyera Münih olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu da yerine getirmeye hazırız..."
Erdoğan’ın Almanya’da aşı ücretinin 100, 150 Avro olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaya, CHP Bavyera Münih Birliği’nden cevap geldi: "Alman kamuoyunda alay konusu olduk. Bizi daha fazla rencide etmeyin."

haberimizvar.net- Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da aşınım ücretli olduğuna ait açıklamalarına Alman kamuoyunda tepkiler gelmeye devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda "Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar. Bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Bizse ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya'ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro. Ama bizde böyle bir şey yok" şeklinde yaptığı konuşmaya Almanya'dan tepkiler geldi. 

Erdoğan'ın Almanya’da aşı ücretinin 100, 150 Avro olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaya, CHP Bavyera Münih Birliği’nden, "Alman kamuoyunda alay konusu olduk. Bizi daha fazla rencide etmeyin" şeklinde bir yanıt geldi.

"ALAY KONUSU OLDUK"

CHP Bavyera Münih Birliği tarafından, "Almanya'da aşı ücretsizdir" denilerek yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da aşının 100-150 avroya yapıldığına ilişkin açıklamaları, Alman kamuoyunda ne yazık ki alay konusu olmuştur. Almanya'da aşı ücretleri federal hükümet tarafından karşılanır. Aşı merkezlerinin masraflarını ise federal hükümet ve eyalet hükümetleri birlikte karşılar."


"HERHANGİ BİRİ ARANSA, BU GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜLMEZDİ"

Açıklamada ayrıca, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanının, 3,5 milyon Türk kökenli insanımızın yaşadığı Almanya'daki bu basit uygulamayı bile teyit edememesi, hükümetin halktan ve özellikle de gurbetçilerin sorunlarından ne kadar kopuk olduğunun bir işaretidir. Almanya'da büyükelçilik, çok sayıda başkonsolosluk, yüzlerce sivil toplum örgütü bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birine danışılsa, en azından 3,5 milyon insanımızdan herhangi biri aransa, bu konuda net bilgi alınabilir ve bu gülünç duruma düşülmezdi. Kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliğini de gözler önüne seren bu durum karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi Bavyera Münih Birliği olarak üzüntü duyuyoruz. Devletimizin kurumlarının, ısrarla doğru olmayan açıklamalar yapması bizi rencide etmektedir. Kurumlarımızdan, bu ve benzeri konularında daha dikkatli davranılmasını, daha duyarlı olunmasını bekliyoruz. Bu süreçte CHP Bavyera Münih olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu da yerine getirmeye hazırız..."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.