Almanya’da ölü sayısı 157’ye çıktı

YAŞAM 18.07.2021 - 19:36, Güncelleme: 18.07.2021 - 19:38
 

Almanya’da ölü sayısı 157’ye çıktı

Almanya’da aşırı yağışların neden olduğu sellerde ölenlerin sayısı 157’ye yükseldi. Sel bölgesini ziyaret eden Merkel, “İklim değişikline karşı daha hızlı olmalıyız” dedi.

haberimizvar.net  Almanya’da Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 157’ye yükseldi. Rheinland-Pfalz eyaletinde 670 kişinin de yaralı olduğu duyuruldu. Avusturya sınırında bulunan Bavyera eyaletinin Berchtesgadener Land bölgesinde ‘acil durum’ ilan edildi.   MERKEL SEL BÖLGESİNDE   Rheinland-Pfalz eyaletinin Adenau kentinde sel bölgesini ziyaret eden Başbakan Angela Merkel, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. "Acele etmeliyiz, iklim değişikline karşı daha hızlı olmalıyız" diyen Merkel, bir an önce felaketzedelere ekonomik yardım sağlanacağını aktardı. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Maliye Bakanı Olaf Scholz, selden etkilenenler için 300 milyon euro’luk yardım açıklamıştı.   BELÇİKA’DA 27 KİŞİ ÖLDÜ   Evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı Belçika’da da 27 kişinin öldüğü duyuruldu. On binlerce hanenin elektriksiz kaldığı ülkede, temiz içme suyuna erişimde de sorun yaşandığı aktarıldı. 
Almanya’da aşırı yağışların neden olduğu sellerde ölenlerin sayısı 157’ye yükseldi. Sel bölgesini ziyaret eden Merkel, “İklim değişikline karşı daha hızlı olmalıyız” dedi.

haberimizvar.net

 Almanya’da Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 157’ye yükseldi. Rheinland-Pfalz eyaletinde 670 kişinin de yaralı olduğu duyuruldu. Avusturya sınırında bulunan Bavyera eyaletinin Berchtesgadener Land bölgesinde ‘acil durum’ ilan edildi.

 

MERKEL SEL BÖLGESİNDE

 

Rheinland-Pfalz eyaletinin Adenau kentinde sel bölgesini ziyaret eden Başbakan Angela Merkel, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. "Acele etmeliyiz, iklim değişikline karşı daha hızlı olmalıyız" diyen Merkel, bir an önce felaketzedelere ekonomik yardım sağlanacağını aktardı. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Maliye Bakanı Olaf Scholz, selden etkilenenler için 300 milyon euro’luk yardım açıklamıştı.

 

BELÇİKA’DA 27 KİŞİ ÖLDÜ

 

Evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı Belçika’da da 27 kişinin öldüğü duyuruldu. On binlerce hanenin elektriksiz kaldığı ülkede, temiz içme suyuna erişimde de sorun yaşandığı aktarıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.